logo Sanz Clínica Dental

El vi és una de les begudes més populars de la dieta mediterrània, sobretot les seves variants de vi blanc i vi negre. Però, com amb tot, abusar del vi pot ser perjudicial per a la salut, sobretot la de les nostres dents.

El vi, sobretot el vi negre, pot danyar les dents si aquests estan afeblits, tenyint-los de color porpra i, amb el temps, deixant taques. Per què ocorre això i com ho podem evitar?
Vegem-ho.

Afecta el vi al color de les nostres dents?

Sí, el vi afecta al color de les dents. Aquesta beguda acaba passant factura a les dents amb un efecte que pot notar-se a simple vista, encara que també pot implicar problemes no tan fàcils de percebre com l’erosió dental. Per això, i per altres raons, és una beguda que cal consumir amb moderació.

Per què el vi taca les nostres dents?

por-que-el-vino-mancha-nuestros-dientes

Els aliments i begudes que tenen un color intens poden adherir la seva pigmentació a l’esmalt, provocant taques en les dents. Això ocorre, sobretot, amb el vi negre, que a llarg termini pot deixar les dents tacades amb un color groguenc.

A vegades es poden veure taques res més beure el vi negre, però aquesta coloració és produïda per una capa de saliva tenyida i pot desaparèixer esbandint la boca. No obstant això, si la superfície de les dents té l’esmalt afeblit i porós, els pigments s’adhereixen a capes més profundes de les dents, tacant-los de manera permanent.

Què podem fer per a llevar les taques d’esmalt produïdes pel vi?

Si l’esmalt té taques produïdes pel vi, no cal preocupar-se; podem actuar de manera que es mitigui la tinció de les dents en prendre vi:

E

Raspallar les dents abans, però no just després, ja que això pot tacar encara més les dents.

E

No beure vi blanc abans que vi negre, ja que l’excés d’àcid en el vi blanc exacerbarà les taques.

E

Mantenir una salut bucodental òptima i prevenir l’acumulació de placa perquè sigui més difícil que el pigment del vi s’adhereixi a l’esmalt.

Por-que-el-vino-mancha-los-dientes

En casos més extrems es pot recórrer a un tractament eficaç per a eliminar les taques en les dents, però això requereix l’avaluació per part d’un especialista per a comprovar quin tipus de descoloració es té i el tractament més adequat per a aquesta.

Visitar a un dentista t’ajudarà a identificar la causa de les teves dents tacades o descolorides i et proporcionarà les millors opcions de tractament per a blanquejar les dents. Per descomptat, després del tractament es requereix un compromís amb les neteges i revisions periòdiques per a garantir una bona salut bucodental a llarg termini.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: