Quan el teu somriure no encaixa perfectament, pot ser que no sols es tracti d’una qüestió estètica. Una de les condicions més comunes en l’ortodòncia és la sobremossegada, que pot ocasionar diversos problemes de salut dental.

Però què significa realment tenir una sobremossegada i com es pot tractar? Si has notat que les teves dents superiors cobreixen més del normal als inferiors, aquest article és per a tu.

Què és la sobremossegada?

La sobremossegada és una discrepància entre les arcades dentals superior i inferior. En termes senzills, quan tanques la boca, les dents superiors s’estenen molt més allà dels inferiors. Tots tenim una mica de sobremossegada – és normal que les dents superiors cobreixin lleugerament als inferiors – però quan és excessiva, aquí és on comencen els problemes.

La sobremossegada es mesura en termes de percentatge: una sobremossegada normal és quan les dents superiors cobreixen aproximadament un terç dels inferiors. Més enllà d’això, es considera que la sobremossegada és significativa i pot requerir tractament.

Problemes que ocasiona la sobremossegada

La sobremossegada no és només un assumpte d’aparença; pot ser la causa de diverses complicacions. Aquí t’esmento algunes:

E

Desgast dental: quan les dents no encaixen correctament, es produeix un desgast desigual que pot portar a problemes de sensibilitat i càries.

E

Dificultat per a mastegar: si la sobremossegada és severa, pot afectar la manera en la qual mastegues, la qual cosa pot resultar en problemes digestius.

E

Problemes de parla: algunes persones amb sobremossegada experimenten dificultats en l’articulació d’uns certs sons.

E

Salud de las encías: los dientes que se proyectan hacia adelante pueden empujar y dañar las encías, llevando a enfermedades periodontales.

E

Dolor i malestar: la sobremossegada pot causar tensió en la mandíbula, dolor en l’articulació temporomandibular (ATM) i maldecaps crònics.

Tipus de sobremossegada

La sobremossegada es classifica generalment de dues maneres:

E

Sobremossegada horitzontal: on les dents superiors es projecten significativament cap endavant sobre els inferiors.

E

Sobremossegada vertical: quan les dents superiors cobreixen massa a les dents inferiors, fins i tot sense projectar-se cap endavant.

Tots dos tipus poden ser lleus, moderats o severs, i el tractament variarà en funció de la gravetat.

Com tractar la sobremossegada?

El tractament de la sobremossegada depèn de la causa i la severitat del problema. La bona notícia és que hi ha diverses opcions disponibles:

E

Brackets: els brackets són potser la solució més coneguda per a corregir la sobremossegada. Aquests s’utilitzen per a moure gradualment les dents a la posició correcta.

E

Cirurgia ortognàtica: per a les sobremossegades més severes o quan s’ha de corregir la posició dels ossos, es pot considerar la cirurgia.

E

Aparells amovibles: en casos menys severs, es poden utilitzar aparells dentals amovibles.

E

Frens invisibles: són una opció cada vegada més popular per als adults, ja que són menys visibles que els brackets tradicionals.

El tractament sol ser més ràpid i efectiu en nens i adolescents perquè els seus ossos encara estan en desenvolupament, però això no significa que els adults no puguin corregir el seu sobremordida.

Normalment, el tractament per a corregir una sobremordida segueix aquests passos:

E

Avaluació inicial: un ortodoncista avaluarà la teva sobremossegada i desenvoluparà un pla de tractament.

E

Tractament ortodòntic: s’aplicarà el tractament seleccionat, que pot incloure brackets o altres dispositius.

E

Preparació: pot ser que necessitis tractament dental, com a obtencions de cavitats, abans de començar amb la correcció ortodòntica

E

Manteniment: després del tractament principal, necessitaràs retenidors per a mantenir les dents en la seva nova posició.

Durant el tractament de la sobremossegada, és crucial mantenir una excel·lent higiene bucal:

E

Neta les teves dents i aparells després de cada menjar.

E

Usa fil dental diàriament.

E

Visita regularment al teu dentista i ortodoncista per a seguiments.

Per què Sanz Clínica Dental?

En Sanz Clínica Dental, ens especialitzem a transformar somriures i millorar la salut bucodental dels nostres pacients. Amb l’última tecnologia i un equip d’experts en ortodòncia, estem llestos per a atendre el teu sobremossegada i qualsevol altra necessitat dental que tinguis.

Una sobremossegada no ha de prendre’s a la lleugera. No és només una qüestió d’estètica, sinó que pot afectar significativament la teva salut bucodental i qualitat de vida.

Si creus que tens una sobremossegada o si tens dubtes sobre la teva mossegada, no dubtis a consultar-nos en Sanz Clínica Dental. Junts podem traçar un camí cap a un somriure saludable i una mossegada correcta. Recorda que cada somriure és únic, i el teu tractament ha de ser tan individual com tu.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: