logo Sanz Clínica Dental

Dentofobia o pànic a anar al dentista

 

Més de la meitat de la població experimenta malestar, angoixa o pànic a anar al dentista. Fins i tot, com assegura l’Organització Mundial de la Salut, un 15% de la població té fòbia al dentista, cosa representa un autèntic obstacle per a la salut bucodental. L’odontofòbia és una realitat present en la nostra societat i el nostre objectiu és combatre aquest mal amb molta paciència, sensibilitat i coneixements científics. Continua llegint i veuràs que no totes les clíniques dentals són iguals.

La típica clínica dental

 

La gran majoria de centres odontològics tenen el mateix funcionament des de fa dècades. Es caracteritzen per ser edificis amb envans blancs i típicament medicalitzats que fan olor de productes dentals (típica olor a dentista…), amb sales d’espera incòmodes, amb cadires dentals pensades només per a la comoditat del dentista i amb una nul·la sensibilitat a les necessitats dels pacients durant el tractament. Són centres on l’actuació mèdica és l’única cosa que importa, és a dir, el més important és que el professional treballi còmode, sense atendre el que el pacient pugui estar sentint i sense procurar per la seva experiència.

Sedació conscient: la solució a la fòbia al dentista

El més detestat de les clíniques dentals

 

No ens enganyem, la nostra professió és de les més odiades i no aconseguirem mai transmetre les mateixes sensacions que un Spa o un restaurant de qualitat. Ara bé, hi ha estímuls negatius a les clàssiques clíniques dentals que poden ser neutralitzats. Vegem-ho:

E

La clàssica olor a dentista

Hi ha una sèrie de productes que s’utilitzen en l’odontologia que generen la característica i odiada olor a dentista.

E

El poc agradable temps de tractament

Estar 30 o 40 minuts (o més…) amb la boca oberta mentre gent amb màscara et manipulant no és agradable, menys quan l’única cosa que pots fer és o bé mirar-los com es concentren en la teva boca o bé mirar el llum o el meravellós sostre del gabinet dental. Poden ser moments eterns sense una altra cosa que fer que intentar que passi el temps.

E

El moment de l'anestèsia

A ningú (gairebé) ningú li agrada que el punxin en la boca amb una xeringa i menys quan la persona que ho fa prioritza la rapidesa i la seva comoditat a la del pacient. Hi ha persones que tenen una autèntica fòbia a les agulles, la qual cosa els impedeix mantenir una prevenció en salut mínimament adequada.

E

L'espantós so de les turbines girant en la teva boca

L’instrumental del dentista no convida molt a la tranquil·litat, això és cert, però si afegim el so constant de l’instrumental elèctric en la teva boca la relaxació és un objectiu a l’abast només d’uns pocs.

 Sedació conscient: la solució a la fòbia al dentista

El nostre model per a combatre la por al dentista

 

El nostre model d’atenció per a reduir i / o eliminar tant la por al dentista com el malestar durant l’exploració i el tractament és senzill però molt poderós.

E

Detenir el tractament quan vulguis

Un dels factors més determinants a l’hora de patir ansietat és l’absència de percepció de control que se sofreix en les cadires dentals. En la nostra clínica amb només un gest del pacient amb la mà esquerra el tractament es deté immediatament fins que aquest decideixi prosseguir.

E

Protocols d'atenció orientats a la psicoemocionalitat dels pacients

A Sanz Clínica Dental el protocol d’atenció està dissenyat per a afavorir la relaxació i el benestar del pacient, no la comoditat dels professionals. Per exemple, els temps en cada fase dels tractaments estan dissenyats per a desactivar fisiològicament l’ansietat del pacient, per a relaxar-lo.

E

Noves tecnologies

Durant el tractament existeix la possibilitat de veure una pel·lícula, sèrie o qualsevol altre contingut a triar pel pacient, sigui en una pantalla situada en el sostre o sigui en unes ulleres de realitat virtual. A més, amb els còmodes auriculars Bluetooth no hauràs d’escoltar el so dels aparells dentals.

E

Aromaterapia

La nostra clínica no fa olor de dentista ja que disposem d’un avançat sistema d’aromatització electrònic amb una olor especialment dissenyada per a nosaltres. Sanz Clínica Dental no fa olor de dentista, sinó que fem olor del que volem fer olor.

E

Anestèsia sense dolor

La tècnica que la família Sanz ha enviat durant tres generacions garanteix que en el moment de l’anestèsia la burxada no et faci mal. De fet, difícilment es pot detectar la mateixa. No és una exageració.</

E

Sedació conscient

Per als casos més severs de pànic i per aquells nens i nenes que no aconsegueixen arribar a un estat de mínima relaxació per a l’avaluació de l’odontòleg, l’equip de sedació conscient amb òxid nitrós és un recurs important. Sense prendre la consciència, la persona entra en un estat de desactivació psicofisiològica que afavorirà tant el treball dels professionals com la tranquil·litat del/la pacient.

E

Assistència, suport i consell psicològic

També per als casos en què la barrera psicològica és massa important o per a aquells que vulguin iniciar el tractament amb més percepció de seguretat, el nostre psicòleg pot dissenyar un protocol a mesura per a generar un context facilitador del tractament. Podem fer sessions prèvies sense arribar a entrar en el gabinet dental i així reduir l’ansietat o podem facilitar-li recursos psicoemocionals per a afrontar amb més garanties el posterior tractament bucodental.

E

Sensibilitat i delicadesa

Sembla obvi, però és la qualitat més important per al pacient i la que sol fallar en molts professionals. El més important per a no fer mal a un pacient és intentar no fer mal a un pacient. Aquesta idea tan elemental és la base del nostre treball, ja que treballem per la comoditat i el benestar del pacient en cada actuació que realitzem.

 

A Sanz Clínica Dental estem segurs que si tens por d’anar al dentista, sigui per males experiències en el passat o per qualsevol altra cosa, nosaltres serem capaços de corregir i eliminar aquesta aversió perquè siguis capaç de tornar a gaudir d’una adequada salut bucodental.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: