La higiene bucodental és vital per a evitar l’acumulació de bacteris en les peces dentals i, d’aquesta manera, prevenir la càries dental, la malaltia de les genives i altres patologies comunes. I per a això, un bon raspallat és fonamental.

Existeixen diverses tècniques de raspallat dental, per la qual cosa el dubte és evident: quina és la millor? En realitat, cadascuna fa focus en un objectiu diferent, per la qual cosa totes elles són beneficioses. I quines tècniques de raspallat dental existeixen? Vegem-ho!

Quines tècniques de raspallat dental existeixen?

Amb la finalitat de mantenir una òptima higiene oral, és molt important el raspallat dental amb una bona tècnica després de cada menjar. Però no existeix una sola manera de raspallar-se les dents; s’han descrit diverses tècniques de raspallat segons les necessitats de cada persona.

Existeixen diferents tècniques de raspallat dental, però totes elles basen la seva eficàcia a seguir un ordre preestablert, ser minuciós i prendre’s el temps necessari. El millor és establir una rutina des de molt petits i mantenir-la sempre.

¿Qué técnicas de cepillado dental existen?

A continuació, et resumim les tècniques de raspallat dental més comuns, com s’executen i quines són les seves característiques i beneficis.

Tècnica de raspallat de *Bass

La de tota la vida, la més coneguda i la més utilitzada per la majoria de persones. La tècnica de raspallat de *Bass es basa a col·locar el raspall amb una inclinació de 45° respecte a l’eix axial de les dents i pressionar lleugerament.

L’objectiu principal de la tècnica de *Bass és que les truges del raspall puguin penetrar entre totes les dents per a eliminar així totes les restes de menjar. Per a això, s’han de realitzar moviments vibratoris durant 15 segons cada dues dent i continuar el raspallat amb un escombratge cap amunt si es tracta de l’arcada inferior, i cap avall en cas que sigui la superior.

Finalment, cal fer moviments de fregat ràpids en la cara masticatòria de les dents per a eliminar així qualsevol resta d’aliment que s’hagi pogut quedar incrustat.

Tècnica de raspallat de *Fones

También llamada “técnica de cepillado horizontal”, la técnica de cepillado de Fones es la más recomendada para niños pequeños o personas con dificultades motrices, dado que es muy fácil de aplicar.

La técnica de cepillado de Fones consiste en colocar las cerdas del cepillo a 90º con respecto al eje mayor del diente. El cepillo se mueve de atrás hacia delante como en un barrido, en movimientos horizontales por toda la dentadura.

També anomenada “tècnica de raspallat horitzontal”, la tècnica de raspallat de *Fones és la més recomanada per a nens petits o persones amb dificultats motrius, atès que és molt fàcil d’aplicar.

La tècnica de raspallat de *Fones consisteix a col·locar les truges del raspall a 90è respecte a l’eix major de la dent. El raspall es mou de darrere cap endavant com en un escombratge, en moviments horitzontals per tota la dentadura.

Tècnica de raspallat de *Chartes

Una técnica muy utilizada para limpiar alrededor de los aparatos de ortodoncia, ya que sirve para limpiar las zonas interproximales.

Consiste en colocar las cerdas del cepillo en el borde gingival formando un ángulo de 45º y apuntando hacia la superficie oclusal, realizando movimientos vibratorios en los espacios interproximales.

Técnica de cepillado de Stillman

La tècnica de raspallat de *Stillman és considerada per diferents organitzacions científiques d’odontologia com la millor de totes. Aquesta tècnica incorpora fregaments específics per a aconseguir racons concrets de la boca i està pensada per a aconseguir una neteja completa, remoure la placa i estimular les genives.

Per a realitzar-la, es col·loquen les truges del raspall a 45° d’inclinació respecte a les genives, apuntant cap a l’arrel de la dent. Es realitza un moviment vibratori en cercles per a netejar la superfície de la peça, fent que les truges vibrin suaument contra la línia de la geniva, i es mou el raspall cap a l’extrem *oclusal. Això es repeteix cinc vegades.

Quina tècnica de raspallat dental és millor?

Totes les tècniques de raspallat que hem repassat aquí són ordenades i completes, processos en els quals no es deixa sense netejar cap cara de les peces dentals i que empren moviments de vibració amb la finalitat d’arrossegar la placa dental.

Si tens dubtes sobre quin és la tècnica de raspallat més adequada per a tu, visita al teu odontòleg de confiança perquè aquest pot determinar quina és la tècnica que millor s’adapta a les teves necessitats.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: