Coneixes el tallat selectiu? També conegut com a ajust oclusal, es tracta d’una tècnica que modifica la cara de les dents per la qual mosseguem per a aconseguir una mossegada uniforme i funcional. I en quins casos s’utilitza?

Encara que és una tècnica molt comuna, poques persones la coneixen o es mostren insegurs si el seu dentista recomana dur-la a terme. Perquè no et quedi cap dubte sobre aquest tema, t’expliquem tot el que has de saber sobre el tallat selectiu oclusal.

Quins problemes dentals soluciona el tallat selectiu?

El tallat selectiu desgasta una petita part del teixit dentari per a aconseguir una mossegada funcional en la boca del pacient. Es duu a terme en queixals i premolars, perquè són les peces que entren en contacte amb unes altres.

qué problemas dentales soluciona el tallado selectivo

Aquest procés pretén solucionar diferents problemes i complir amb diversos objectius, principalment els següents:

E

Aconseguir que els queixals inferiors entrin en contacte amb els superiors de manera simultània, i fer que aquest contacte tingui major força oclusal.

E

Facilitar la masticació i trituració.

E

Optimitzar la mossegada per a col·locar una pròtesi dental.

E

Prevenir problemes de salut bucodental.

Amb aquests objectius en ment, es pot afirmar que aquests són els problemes dentals que soluciona el tallat selectiu:

E

Estabilitzar la mossegada obtinguda després d’un tractament d’ortodòncia.

E

Equilibrar el contacte de les peces dentals abans de col·locar una pròtesi o corona per a obtenir una oclusió òptima.

E

Eliminar la part dentària danyada d’una càries per a evitar futures infeccions.

E

Obtenir l’oclusió adequada abans de realitzar una reconstrucció o una incrustació.

Com es duu a terme el tallat selectiu?

Com el tallat selectiu elimina part de la superfície d’una peça dental, es realitza després d’un estudi exhaustiu del cas del pacient. Aquest estudi es realitza a través de diverses sessions perquè el tallat sigui reeixit en funció del cas particular del pacient. Encara que no sol ser habitual, a vegades es precisa de sedació.

És important que el pacient es posi en mans d’un bon professional que realitzi aquest procés amb paciència i cura, i que estigui molt segur del pas final, ja que el desgast que té lloc durant el tallat selectiu és irreversible i només pot reparar-se mitjançant altres tractaments més invasius.

Como tallado selectivo

El procés del tallat selectiu es divideix en els següents passos:

E

Primer es genera un motlle amb la forma de la dentadura del pacient i es realitzen proves per a veure com és la mossegada del pacient.

E

esprés, es realitzen altres proves per a veure com s’acoblen les arcades, ja sigui amb el motlle de guix o amb tècniques de realitat virtual.

E

Fetes les proves pertinents, es plasmen les correccions assajades en els motlles o arxius digitals en la dentadura del pacient.

Si vols saber més sobre l’ajust oclusal o creus que pot ser la solució a un problema bucodental, no dubtis a posar-te en contacte amb l’equip de Sanz Clínica Dental. Els nostres professionals estaran encantats d’assessorar-te i guiar-te a través del procés que sigui més adequat per a tractar el teu cas de manera reeixida.

¿Quieres más información?

Si tienes alguna duda sobre cualquier tratamiento dental escríbenos y nos pondremos en contacto contigo lo antes posible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: