Especialistes en sedació conscient

La solució per superar la por al dentista

Especialistes en sedació conscient

La solució per superar la por al dentista

Gairebé la meitat de la població experimenta ansietat quan ha d’anar al dentista. Aquesta és una realitat que afecta a la salut bucodental de moltes persones i els impedeix viure plenament. De fet, una part important dels pacients no van al dentista per culpa de l’ansietat dental , un fet que s’accentua quan parlem de fòbia dental, l’estat extrem i patològic de l’ansietat dental.

Sedación Consciente con óxido nitroso

Per tant, no exagerem quan diem que l’ansietat i la fòbia dental representen els majors perills per la salut oral. De la mateixa manera, l’evitació de centres odontològics i la conseqüent deixadesa de la salut bucodental provoca alteracions funcionals, estètiques, socials i psicològiques, la qual cosa es tradueix en una vida amb més dificultats de les habituals.

En aquest context, els professionals de l’odontologia, la medicina i la psicologia treballem per millorar les condicions d’atenció odontològica i neutralitzar els factors implicats en l’ansietat i fòbia dental. En aquest sentit, un dels recursos més efectius és la sedació conscient amb òxid nitrós (N2O, o protòxid de nitrògen).

Què és la sedació conscient amb òxid nitrós?

Es un tipus de sedació que permet reduïr els nivells d’activació psicofisiològica i desactivar l’ansietat mitjançant la inhalació d’òxid nitrós barrejat amb oxigen.

La sedació conscient amb N2O condueix el pacient a un estat de relaxació total -sense arribar a perdre la consciència- la qual cosa permet incrementar el benestar durant el tractament i reduïr la por a nivells indetectables, un fet que a més, facilita el tractament del professional reduïnt el temps d’intervenció i augmentant la seguretat durant tot el procés.

Tots els tipus de sedació conscient amb N2O són iguals?

Ni molt menys. Actualment hi ha molts centres que subministren gasos medicinals en concentracions del 50% de N20, el que no permet regular la quantitat de N20 per adaptar-se a les diferents patologies de pacients (edat, pes, antecedents, etc). A més, una sedació conscient exigeit un subministrament progressiu tant a l’inici com a la retirada d’aquest, per tal d’evitar els problemes relacionats amb els canvis bruscs de concentració de 02 en sang (hipoxia).

A Sanz Clínica Dental comptem amb la tecnologia més avançada per realitzar sedacions conscients amb òxid nitrós, ja que podem adaptar la concentració de manera personal gràcies a la unitat de sedació Masterflux Plus de Tecno-Gaz, que regula la concentració d’oxigen i d’òxid nitrós. De la mateixa manera, és necessari que els professionals que realitzen sedacions conscients tinguin la titulació i la experiència necessària per fer-les, un fet no sempre present a moltes clíniques dentals.

Sedación Consciente con óxido nitroso

Com s’aplica la sedació conscient amb òxid nitrós?

La sedació conscient es realitza a través de la inhalació amb mascareta d’una barreja controlada de nitrògen i oxigen, el que provoca la “desactivació” de la conducta vegetativa i condueix el pacient a un estat de relaxació absoluta. Aquest estat físic i mental permet al pacient deixar de banda la por i pot ser sotmès a l’exploració i tractament amb molta més facilitat.

L’ aplicació de l’òxid comença entre 10 i 15 minuts abans de la intervenció, i es manté mentres dura aquesta de forma que mentres es realitza el tractament, el pacient està relaxat. Un cop s’ha acabat de tractar el pacient es va reduint la concentració de N20 per retornar el pacient al seu estat normal, sense provocar mals de cap ni altres complicacions.

Com s’aplica la sedació conscient amb òxid nitrós?

La sedació conscient es realiza a través de la inhalació amb mascareta d’una barreja controlada de nitrògen i oxigen, el que provoca la “desactivació” de la conducta vegetativa i condueix el pacient a un estat de relaxació absoluta. Aquest estat físic i mental permet al pacient deixar de banda la por i pot ser sotmès a l’exploració i tractament amb molta més facilitat.

L’aplicació d’òxid comença entre 10 i 15 minuts abans de la intervenció i es manté mentres dura aquest, de forma que mentres es realitza el tractament, el pacient està relaxat. Un cop s’ha acabat de tractar el pacient, es va reduint la concentració de N20 per retornar el pacient al seu estat normal sense provocar mals de cap ni altres complicacions.

Sedación Consciente con óxido nitroso

Què cal fer abans de la sedació?

La sedació conscient no exigeix grans esforços, ni abans ni després de l’aplicació, encara que sí que és cert que cal considerar altres aspectes importants, a saber:

}

Assistir a la sedació (6 hores abans de la intervenció).

Venir acompanyat (sobretot si has de desplaçar-te en cotxe).

Prendre la medicació indicada per l’odontòleg.

El fet de venir acompanyat es deu a que a l’acabar la intervenció, encara que el pacient hagi recuperat completament la consciència, l’estat d’atenció després d’una sedació conscient continua disminuint. Per això, la normativa de la cirugia ambulatòria aconsella que el pacient sigui acompanyat i que no manipuli o condueixi cap vehicle fins el dia següent..

“Els procediments clínics odontològics a les clíniques o consultoris dentals es poden beneficiar de les tècniques de sedació conscient.”

Vols un somriure espectacular?

Truca'ns al
972501553

C/ Vilafant, 16
17600 Figueres

Consideracions importants per la sedació conscient en pacients diabètics

Si ets diabètic has d’atendre les següents pautes:

Sedación Consciente con óxido nitroso
  1. Pacients amb diabetis mellitus insulino-dependents: Si la intervenció és al matí: No administrar-se insulina al matí i assistir en dejú. Si la intervenció és a la tarda: administració d’insulina i esmorzar lleuger al matí, deixant almenys 6 hores d’intèrval fins l’hora prevista de la IQ.
  2. Pacients amb diabetis mellitus no insulino-dependents tractats amb dieta: Seguir dieta i pautes de dejuni habituals.
  3. Pacients diabetis mellitus no insulino-dependents tractats amb antidiabètics orals: Suspendre els antidiabetis orals el dia abans de l’intervenció quirúrgica.

En tots els pacients diabètics a l’arribar a l’àrea quirúrgica, es controlarà la glucèmia pre i post operatòria.

En quins casos és adequada la sedació conscient?

N

Tractaments odontològics complexos que puguin produir molèsties.

N

Pacients amb por o fòbia al dentista que ho passen malament.

N

Pacients poc col·laboradors que es posen nerviosos a la consulta.

N

Nens que són inquiets i no els agrada anar al dentista.

Com és la recuperació després dela sedació conscient?

El procediment de recuperació després de la sedació conscient consisteix en una progressió estable que exigeix que algú s’encarregui del pacient un cop finaitzi el tractament fins que hagin passat per complet els efectes.

Sedación Consciente con óxido nitroso

Com hem d’actuar en la recuperació després de la sedació conscient?

La primera etapa de la recuperació de la sedació dental sol ser a la mateixa cadira en la que s’ha realitzat el tractament. Allà el pacient hi serà fins que aquest indiqui que es pot moure sense problemes.

Un cop el pacient estigui suficientment recuperat per moure’s fins la sala d’espera, serà guiat i aguantat per part del seu acompanyant. En aquesta sala el pacient podrà anar recuperant la consciència mentres un membre de la clínica dental supervisa aquest procés per evitar qualsevol reacció inesperada.

L’anestesista, en aquest cas la Dra. Sanz, serà l’encarregada de donar l’alta al pacient, per la qual cosa ni ell ni el seu acompanyant podran decidir abandonar la clínica dental per la seva voluntat fins que la Dra. ho consideri.

El criteri per deixar marxar el pacient a casa tindrà en compte molts aspectes però consistirà bàsicament en dues cosees:

  1. Tenir una funció respiratòria, tensió arterial i freqüència del pols normals.
  2. Tenir la capacitat de caminar de forma estable pel seu propi peu, sense caure.

Un cop el pacient abandoni la nostra clínica dental, el pacient no podrà conduir en les següents 24 hores, ja que encara que recuperi la consciència, el seu estat d’atenció normal tardarà aproximadament 24 hores en recuperar-se per complet.

De la mateixa manera, després del tractament odontològic sota sedació, el pacient haurà de romandre acompanyat per un familiar o persona encarregada adulta que pugui donar-li les cures que necessitaria si sorgís algun inconvenient.

Aquests senzills conscient ens permetran evitar qualsevol possible problema derivat d’un procés de sedació conscient que serà molt beneficiós perquè el pacient pugui rebre el tractament indicat.

Quin preu té la sedació conscient?

La sedació conscient amb òxid nitrós té un cost de 600€, al que caldrà sumar el cost del tractament a realitzar.

La nostra especialista

La Dra. Natalia Sanz és la tercera generació de dentistes Sanz i una apassionada de l’estètica dental. De fet està especialitzada en estètica i pròtesi dental i entre la formació de la nostra directora sanitària podem destacar el títol de Experta en Estètica Dental per CEODONT, el de Pròtesis Estètiques o el d’Odontologia adhesiva estètica.

A més, la Dra. Sanz és de les poques odontòlogues de la província que compta amb la certificació per a realitzar tractaments amb Lumineers, les més prestigioses i exclusives carilles dentals sense tallat dels Estats Units.

La nostra especialista

La Dra. Natalia Sanz és la tercera generació de dentistes Sanz i una apassionada de l’estètica dental. De fet està especialitzada en estètica i pròtesi dental i entre la formació de la nostra directora sanitària podem destacar el títol de Experta en Estètica Dental per CEODONT, el de Pròtesis Estètiques o el d’Odontologia adhesiva estètica.

A més, la Dra. Sanz és de les poques odontòlogues de la província que compta amb la certificació per a realitzar tractaments amb Lumineers, les més prestigioses i exclusives carilles dentals sense tallat dels Estats Units.

Sedación Consciente con óxido nitroso
Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Tractament: