El raspall de dents és la pedra angular de la salut bucodental, per la qual cosa és molt important triar el raspall adequat. Abans era molt senzill perquè només existia el de plàstic, però ara s’ha posat molt de moda el raspall de bambú.

El raspall de bambú té un avantatge principal molt interessant: és més ecològic i amigable amb el medi ambient. Però és també bo per a les nostres dents? Vegem-ho.

Avantatges dels raspalls dentals de bambú

Els raspalls de dents de bambú deuen el seu nom a aquesta planta, de la qual estan fabricats al 100%, la qual cosa inclou el seu mànec i les seves truges. Per això, aquestes truges són més suaus i fines, per la qual cosa no danyen les genives i també són més flexibles i eliminen millor les restes de menjar entre els espais petits.

Els avantatges dels raspalls dentals de bambú són les següents:

E

Són ecològics: la principal característica d’aquests raspalls és que són més ecològics que els de plàstic, que triguen més de 70 anys a degradar-se. Els raspalls de bambú es degraden ràpidament sense generar contaminació.

E

Són antibacterians: el bambú posseeix propietats antibacterianes, per la qual cosa és més fàcil evitar l’acumulació de bacteris en el propi raspall. Per això, la seva renovació es pot allargar fins als dotze mesos, mentre que els raspalls de plàstic s’han de canviar cada tres mesos.

E

Són sostenibles: el bambú és una planta que creix amb rapidesa i, a més, amb una sola branca de bambú es poden produir fins a 500 raspalls.

Cepillo dental de plastico o de bambu

Inconvenients dels raspalls de bambú

El principal inconvenient és que són més cars, ja que el seu cost de fabricació és més elevat. A més, alguns raspalls de bambú es venen com a biodegradables però les seves truges són de nilons o els raspalls es comercialitzen en envasos de plàstic, encara que això depèn de l’ètica de cada fabricant.

Cepillo dental de bambu o de plastico

Quin tipus de raspall dental recomanen els professionals?

L’important a l’hora de triar un raspall de dents és parar esment al capçal i la duresa de les truges, perquè no danyin l’esmalt. Tenint això en compte, tant el raspall de bambú com el de plàstic són bones opcions.

Diversos estudis han demostrat que, al llarg de la nostra vida, acumulem en l’organisme petites partícules de plàstic, perquè ho utilitzem en l’envasament d’aliments, utensilis de cuina, coberts… I això inclou els raspalls de dents.

En canviar els nostres hàbits de consum ens cuidem a nosaltres mateixos i cuidem del planeta, per la qual cosa comprar raspalls de dents de bambú és un bon primer pas cap a una vida més sostenible i saludable.

En Sanz Clínica Dental estarem encantats d’assessorar-te de forma personalitzada. Comptem amb la aparatología més moderna perquè tots els nostres serveis es realitzin de la forma més eficaç possible, de manera que no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per a consultar els teus dubtes sobre aquest tractament i eliminar les línies de marioneta de la teva pell.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: