Tenir una bona dentadura no només serveix per lluir un bonic somriure, sinó que permet gaudir d’una bona funcionalitat oral, un complex element que funciona cada dia durant moltes hores. Així, tenir una boca amb una correcta oclusió, ben alineada i amb una higiene perfecta és un requisit indispensable per a la nostra salut bucodental.

No obstant això, no són poques les persones que, per diversos motius, han perdut peces dentals, arribant en molts casos a ser completament edèntulas. Això és degut al fet que han perdut totes les dents o els pocs que conserven exigeixen ser extrets a l’estar en molt males condicions. Si aquest és el teu cas, la millor solució, sempre que les condicions ho permetin, és posar implants dentals, sigui per corregir una absència individual, parcial, o total.

precio implante dental

Què és un implant dental?

que es un implante dental

Quan parlem d’implant dental ens referim a una peça metàl·lica o ceràmica que s’introdueix en l’os maxil·lar o mandibular per a, posteriorment, col·locar sobre aquest, una corona o pròtesi dental. És a dir, l’implant dental fa la funció d’arrel dentària, sobre la qual vam col·loquem posteriorment la pròtesi dental.

Normalment aquests implants estan elaborats amb un aliatge de titani, que és un material que s’integra perfectament en l’os, fonent-se en el propi os com si realment formés part. Aquesta osteointegració permet que la pròtesi dental que col·loquem posteriorment quedi perfectament subjecta i puguem oblidar-nos dels problemes de les pròtesis removibles.

Quants tipus de pròtesi sobre implants hi ha?

Pel que fa a rehabilitacions de tota l’arcada, podem parlar de pròtesi sobre implants híbrides, pròtesis sobre implants ceràmiques i sobre dentadures sobre implants. Vegem:

E

Híbrides implantosuportades

És l’opció habitualment més escollida, tant pel cost com perquè permet rehabilitar un major nombre de casos a l’comptar amb una geniva de resina simulada, el que permet corregir la pèrdua d’os i teixits tous habitual en aquelles persones que han estat molt de temps sense dents. A més, el fet que permeti rehabilitar de manera fixa, amb tan sols 4 implants, fa que sigui una opció perfecta per a aquelles persones que volen una opció Premium però que es puguin permetre.

Les pròtesis sobre implants híbrides estan elaborades amb resina i ceràmica. La part de resina és la que descansa sobre el maxil·lar, simulant els teixits de la geniva, mentre que les peces dentals solen elaborar-se amb ceràmica d’última generació. Aquestes pròtesis es col·loquen cargolades sobre els implants prèviament col·locats i integrats amb l’os, sent necessaris d’entre 4 a 8 implants. En aquest sentit, una de les opcions més populars és la coneguda com All on Four, que sobre 4 implants rehabilita tota l’arcada, permetent fins i tot que dos dels implants es col·loquen en posicions angulades per poder rehabilitar arcades amb poc os a les zones posteriors .

E

Completes implantosuportades

És l’opció top, sempre que el teu cas ho permeti. Aquesta pròtesi està elaborada en materials ceràmics (zirconi, ceràmica feldespática disilicato de liti, etc.) i està composta per tota l’arcada dental però, a canvi que l’anterior, la dent es col·loca directament sobre l’implant integrat que emergeix per la geniva, de manera que no cal afegir una força de resina que simuli la geniva. L’aspecte és molt natural tot i que les dents estan ferulizados (units) i compartint estructura.

E

Sobredentadura sobre implants

La sobredentadura sobre implants compta amb alguns avantatges de les pròtesis fixes però amb un preu inferior a les híbrides i sobretot les completes implantosoportades. Aquest tipus de pròtesi és de fet una pròtesi completa mucosuportada (sobre els teixits tous de la boca) però ancorada sobre una barra que al seu torn està fixada sobre implants. És a dir, la pròtesi pot col·locar-se sobre una barra fixa suportada per implants. Aquesta opció permet guanyar en suport, estabilitat i retenció a la pròtesi completa, però només utilitzant de dos a tres implants, de manera que el cost és inferior a les opcions anteriors.

Fases i temps mitjans en rehabilitacions amb implants

Les rehabilitacions amb implants dentals exigeixen d’uns períodes de temps superiors a altres tractaments. El motiu és senzill: els implants s’han d’integrar en l’os maxil·lar o mandibular.

És a dir, l’implant necessita d’un període de cicatrització perquè l’aliatge de titani dels implants s’acabi fusionant amb l’os, procés anomenat osteointegració i que consisteix en una unió molecular de l’estructura òssia amb l’aliatge de titani de l’implant. Vegem detingudament les fases en rehabilitacions amb implants:

Fase prèvia: estudi de cas

És la primera fase i comença en el moment que el pacient decideix rehabilitar la boca amb implants. Consta de les següents intervencions:

 • Exploració, diagnòstic i planificació de el cas amb el cirurgià oral i implantòleg
 • Realització de radiografia panoràmica en 3D (TAC)
 • Presa d’impressions i / o escàner intraoral 3D
estudio caso implante dental

Col·locació d’implants i / o biomaterials

Aquesta, és la fase d’intervenció. Pot necessitar, abans de la col·locació dels implants, regeneració de la zona maxil·lar / mandibular on aniran col·locats els implants. Aquest procés donaria lloc a un augment de el temps necessari de cicatrització, que podria arribar als 9 mesos en casos d’regeneracions complexes.

Per tant, aquesta fase, pot comprendre una sola intervenció, quan parlem de col·locació d’implants immediats (post extracció dental) i implants col·locats en os estable (pèrdues dentals molt anteriors a la cirurgia), o diverses intervencions, quan primerament es realitza la regeneració (cal augmentar l’os amb os artificial, membranes, etc.) i als 3, 4 o fins i tot 9 mesos es col·loquen els implants (un cop la regeneració és estable).

Per tant, les opcions són les següents:

colocacion implante dental
 • Es col·loquen els implants en os quan hi ha absències dentals o s’extreuen les peces i es col·loquen els implants (sobretot en dents anteriors i premolars).
 • S’extreuen les peces dentals irrecuperables i s’esperen tres mesos per a col·locar els implants.
 • Es regenera l’os maxil·lar / mandibular i s’espera a la cicatrització per a col·locar els implants.
 • Es regenera l’os col·locant en el mateix moment els implants, necessitant posteriorment de 3 a 6 mesos per a col·locar la pròtesi dental. 

Fase de cicatrització

Com hem vist en el punt anterior, en funció de quina sigui la intervenció i la complexitat de el cas, la fase de cicatrització serà una o una altra. En qualsevol cas, durant el període de cicatrització, que comprèn des del mateix dia de cirurgia fins al dia de la col·locació de la pròtesi implantosoportada, el pacient podrà portar una pròtesi provisional fixa o removible. Vegem els períodes de cicatrització:

 • 3 mesos, aproximadament: en casos de col·locació d’implant en ossos sans i estable (implants immediats o pos extracció, os amb absències dentals o regeneracions lleugeres amb col·locació immediata d’implants).
 • De 3 a 9 mesos en casos d’regeneracions òssies complexes i que necessiten cicatritzacions importants (per exemple, quan es guanya molt os, en casos d’elevacions de si paranasals, etc.)
fase de cicatrizacion implante dental

Pròtesis definitiva

Un cop l’os i els teixits connectius tous han cicatritzat perfectament, podem carregar els implants dentals amb la pròtesi definitiva. No obstant això, abans, haurem de prendre unes mesures d’impressió amb els implants ja integrats.

En concret, abans de poder lliurar definitivament la pròtesi i que el pacient pot començar a gaudir de la seva nova vida, haurem de prendre registres, comprovar l’estructura de la pròtesi, l’oclusió i decidir el color i la forma de les dents.

En aquesta fase, el flux de treball entre la clínica dental i els laboratoris protèsics és continu, de manera que el pacient haurà d’acudir a la clínica dental a realitzar-se diferents proves, aproximadament unes 3 vegades, abans de gaudir de la seva nova boca.

Quin preu tenen els implants dentals i les pròtesis fixes?

 implantes dentales y las prótesis fijas

Abans de tot cal aclarir que, com tot en aquesta vida, dependrà de molts factors. És a dir, no val el mateix una pròtesi dental implantosoportada en una clínica que en una altra, a l’igual que no val el mateix un BMW X5 que un Seat Ibiza. I per què? Perquè ni els cirurgians són els mateixos, ni els implants, ni les garanties són les mateixes.

Per tant, si els costos tant directes com indirectes són diferents i el que regula és l’oferta i demanda, ens trobem a Espanya amb preus molt dispars, que anirien des dels 1.000 € l’implant dental (normalment en franquícies o mútues) fins als 2.000 € (normalment en clíniques dentals privades). Així, les pròtesis híbrides sobre 4 implants (una arcada) poden oscil·lar entre els 5.000 € i 10.000 € aproximadament (i segurament amb forquilles superiors entre clíniques de poc prestigi i clíniques exclusives).

Així, en Sanz Clínica Dental, que compta amb una atenció de garanties contrastades per més de 80 anys d’activitat, que compta amb un implantòleg de gran prestigi, que només utilitza els millors materials de mercat i amb la tecnologia més avantguardista, la pròtesi híbrida implantosoportada All on Four té un cost aproximat des 8.850 €, mentre que una sobredentadura sobre 2 implants la podrem oferir des d’uns 5.500 €.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

  Demana cita amb nosaltres

  Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

  Tractament: