És indubtable que un dels factors més determinants a l’hora de prendre la decisió de realitzar un tractament d’ortodòncia és el preu. La persones tenim cada vegada més necessitats que cobrir i el cost de la vida, no permet, de vegades, dedicar el pressupost adequat a qüestions importants com la salut i el benestar

Tenint en compte aquest handicap, hem de ser conscients de quins són els factors que determinen el preu d’un tractament d’ortodòncia.

Així, per exemple, hem de saber que el preu de l’ortodòncia dependrà en gran mesura de la complexitat de el cas, de la durada estimada, de les garanties ofertes per la clínica, de la reputació i l’especialització dels professionals i de l’equip clínic .

En poques paraules, no hi ha dos tractaments iguals.

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?

Partint d’aquesta realitat, és també obvi que l’ortodòncia, ben aplicada, té innombrables beneficis tant per a la salut bucodental com per a la qualitat de vida en general.

Per tant, no hauríem de centrar de manera prioritària en el preu, ja que en molts casos els beneficis que obtenim amb un tractament d’ortodòncia compensen amb escreix el desemborsament dinerari realitzat.

Quants tractaments d’ortodòncia hi ha?

En primer lugar diferenciaremos entre tres tipos o categorías de ortodoncia:

E

Ortodòncia preventiva

Com el seu propi nom indica, l’ortodòncia preventiva pretén anticipar-se a futures desviacions en el correcte desenvolupament i creixement tant de les estructures òssies maxil·lofacials com de les pròpies dents.

Per exemple, a través de mantenidors d’espai, extraccions de dents supernumeraris o fins i tot de correccions de certs mals hàbits (succió de l’polze, xumets a edats inadequades, etc.).

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?
Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?
E

Ortodòncia interceptiva

És l’ortodòncia destinada a intervenir en el creixement de les estructures maxil·lofacials de l’infant per evitar problemes de desenvolupament en els ossos maxil·lars i mandibulars. Els sistemes més habituals d’aquest tipus d’ortodòncia són els expansors o disjuntors de paladar, les mentoneres, les màscares facials o l’arc extraoral.

E

Ortodòncia correctiva

Aquesta és l’ortodòncia més coneguda de totes i tracta de corregir les malposicions de les peces dentals en les arcades.

Els tipus més usuals són els brackets metàl·lics, els brackets estètics o de safir i els alineadors invisibles.

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?

Quant costen els tractaments d’ortodòncia?

Com acabem de veure, el primer que cal tenir en compte és de quin tipus de tractament ortodòntic estem parlant. O sigui, si ens referim a uns brackets metàl·lics, a un disjuntor de paladar o a una mentonera.

Vegem els preus habituals dels tractaments d’ortodòncia més comuns:

Ortodòncia preventiva

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?
E

Mantenedor de espacio

El mantenidor d’espai és un dispositiu fix o removible que pretén preservar l’espai entre dues dents per promoure una correcta erupció de les peces absents i una bona alineació dental.

El preu ronda els 300 €, amb visites de control incloses.

Ortodòncia interceptiva

E

Disyuntor o expansor palatino

El disjuntor palatí o de paladar és un aparell d’ortodòncia interceptiva o infantil que té per missió corregir un paladar massa estret, o sigui, un paladar comprimit i voltat en la seva part central.

Aquest tipus d’anomalia provoca que les peces dentals no puguin alinear correctament, provocant sobremossegada, mossegada creuada o apinyament. El preu de l’disjuntor ronda els 600 €, al que hauríem de sumar el preu de cada visita de control, el que pot portar a un cost total d’uns 1.200 / 1.400 €.

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?

Ortodòncia correctiva

E

Brackets de safir (estètics)

Els brackets de safir fan el mateix que els metàl·lics però de manera molt més estètica, pel fet que són d’un material i un color molt més discret.

En efecte, mitjançant brackets, arcs, lligadures i gomes -si fossin necessàries-, l’ortodòncia amb brackets de safir permet corregir l’apinyament, la mossegada oberta, la mossegada creuada, la sobremossegada, els diastemes, etc., i ho fa de manera més estètica que els brackets metàl·lics.

El seu principal inconvenient és el preu, ja que poden estar entre 600 i 1.000 € per sobre de l’brackets metàl·lic, és a dir, aproximadament uns 3.500 € un tractament de 12 mesos i 4.500 € el de 24 mesos.

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?
E

Brackets metàl·lics

Els brackets metàl·lics es refereixen a sistema d’ortodòncia compost per petits dispositius metàl·lics adherits a les dents.

És un sistema efectiu per a gairebé tots els problemes d’alineació i la seva durada oscil·la, normalment, entre els 8 i els 24 mesos. El seu cost, per a un cas d’ambdues arcades i 12 mesos de durada, seria d’aproximadament uns 2.500 € i de 3.500 € per a un de 24 mesos, sempre amb visites i reposicions de brackets inclosos.

E

Ortodòncia invisible

L’ortodòncia invisible amb fèrules d’alineació transparents és l’últim en ortodòncia, sobretot en adults. Aquesta ortodòncia aconsegueix pràcticament el mateix que els brackets de tota la vida però ho fa de manera totalment discreta. Ningú veurà que portes fèrules llevat que ho diguis. Hi ha moltes marques al mercat, sent Invisalign® la més prestigiosa i coneguda. El preu de l’tractament més complex d’ortodòncia invisible ronda els 4.500 / 5.000 € (Invisalign Full), mentre que per a un de complexitat mitjana (fins a 8 mesos) sol estar al voltant dels 3.500 €.

Per què hi ha diferències de preu en els tractaments d’ortodòncia en funció de la clínica dental?

Una cosa que sembla obvi però que en moltes ocasions no es considera, a el menys degudament, és que no és possible, en cap cas, fer-se un mateix tractament en clíniques dentals diferents, amb professionals diferents, amb materials diferents i amb garanties diferents. De fet, és fins i tot probable que el diagnòstic i el tractament siguin diferents, en ocasions, en mateixes clíniques i amb professionals diferents.

Quan parlem d’odontologia parlem d’una ciència mèdica que depèn en major mesura de factors variables, com ara l’habilitat de l’professional, la qualitat de l’material, el temps i els recursos que es disposin per diagnosticar i tractar i infinitat d’aspectes que, sense cap dubte, difereixen segons el lloc, el moment, les persones, etc. En poques paraules, no pots tenir dos pressupostos iguals de clíniques dentals diferents.

L’ortodòncia, a l’igual que l’odontologia en general, no és un concessionari de cotxes que venguin models concrets.

Hi pot haver vehicles homòlegs, com ho serien un Seat Leon i un Volkswagen Golf, tots dos anomenats “compactes”, però a ningú se li acudiria anar a la Volkswagen amb un pressupost d’un Seat León esperant que tots dos siguin iguals. Imagineu si parlem d’un Dacia i un Mercedes, resultaria absurd.

En odontologia les possibilitats són innombrables i es fa impossible comparar preus de tractaments sense tenir en compte tot el que hi ha darrere.

Precio de un tratamiento de ortodoncia: ¿cuánto cuesta?

Per tant, recorda, quan valors diversos pressupostos d’un tractament d’ortodòncia tingues en compte que són opcions semblants, però en cap cas iguals: pots triar el més barat, el que ofereixi més garanties, el més confortable, el més ràpid o intentar valorar totes les dimensions per triar la millor opció.

¿Quieres más información?

Si tienes alguna duda sobre cualquier tratamiento dental escríbenos y nos pondremos en contacto contigo con la mayor brevedad posible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Tractament: