logo Sanz Clínica Dental

En l’actualitat ens hem acostumat a aconseguir-lo tot com més aviat millor, millor. I aquesta filosofia s’ha estès a tots els camps, incloent-hi el de l’ortodòncia, on s’han posat de moda tractaments d’ortodòncia low cost que prometen controlar problemes com el bruxisme o dents desalineades a un preu imbatible. Però què hi ha de veritat en tot això?

La realitat és que són molt poques (per no dir gairebé cap) les ocasions en la qual un producte ofereix resultats realment miraculosos a preu de saldo. Per això, un tractament low cost implica riscos per a la nostra salut bucodental i la nostra butxaca. T’ho expliquem a continuació.

Els alineadors dentals d’ortodòncia, com han de ser?

La principal diferència entre un alineador dental d’ortodòncia i un low cost és que el primer és totalment personalitzat i supervisat pel ortodoncista, ja que cada cas és únic i requereix d’un estudi previ.

Una ortodòncia ben feta només és possible amb un estudi previ del cas particular, en el qual s’inclouen radiografies i estudis de la teva boca per part del ortodoncista. Es prenen mesures amb un escàner intraoral 3D, s’elabora un diagnòstic i es desenvolupa el pla de tractament més adequat per a cada pacient. Finalment, abans de començar amb el tractament, es mostra al pacient com serà el seu nou somriure gràcies a un programari digital en 3D.

A més, el tractament requereix d’un seguiment en la clínica. El pacient acudeix cada quatre o sis setmanes, segons la complexitat de l’ortodòncia, per a corroborar que el tractament avança com cal i, si no és així, es fan les correccions necessàries per a controlar el moviment de les dents.

Per contra, en els tractaments d’ortodòncia low cost no sol haver-hi estudi previ, sinó que es fabriquen i envien els alineadors dentals a domicili i es canvien cada dues setmanes. En cas d’haver-hi un seguiment, aquest és virtual, encara que en moltes ocasions ni tan sols existeix. Òbviament, això abarateix el pressupost, però la qualitat dels alineadors no és la mateixa i el resultat tampoc.

El peligro de los alineadores dentales low cost

Per què triomfa l’ortodòncia low cost?

E

El principal avantatge de l’ortodòncia low cost es l’estalvi. Els tractaments d’ortodòncia solen suposar un desemborsament considerable al llarg de diversos mesos, per la qual cosa moltes persones es veuen atretes pel baix preu d’aquestes opcions.

E

Un altre avantatg és el temps: aquests tractaments low cost fan promeses buides, garantint resultats miraculosos en poques setmanes, la qual cosa competeix amb els mesos i fins i tot anys que pot durar un tractament d’ortodòncia estàndard.

No obstant això, aquests dos avantatges no deixen de ser fum que amaga una estafa en tota regla. El pacient ni estalviarà diners ni temps, ja que un tractament d’ortodòncia mal executat pot ser molt perjudicial per a la salut bucodental i acabarà gastant diners i temps pel tractament low cost, que se sumarà al corresponent tractament tradicional en una clínica per a pal·liar els mals resultats del tractament més barat.

Riscos d’util·litzar una ortodòncia low cost

El peligro de los alineadores dentales low cost

Aquest intrusisme és més que una innocent estafa: es tracta d’un tractament perillós que pot implicar greus conseqüències, com la pèrdua de peces dentals o danys irreversibles en les genives. També pot derivar en sensibilitat dental, trastorns en la mandíbula i desplaçaments de peces dentals no desitjats, entre altres. Tot això comporta alts costos econòmics i un gran risc per a la salut del pacient, així com per al seu dia a dia.

Un tractament d’ortodòncia no pot simplificar-se d’una forma tan banal, amb enviament de fèrules a domicili i un seguiment en línia. Es tracta d’un procés complicat que ha d’estar sempre supervisat per un especialista, ja que no és possible alinear un somriure de manera segura i eficient sense un diagnòstic previ, una planificació guiada i una supervisió regular per part d’un ortodoncista.

Si no vols sofrir els perills dels alineadors dentals low cost d’Internet, demana la teva cita en Sanz Clínica Dental i deixa que els nostres professionals determinin quin és el tractament ideal per a tu. Només així aconseguiràs un somriure sa i radiant.

¿Vols més informació?

Si tens algún dubte sobre qualsevol tractament dental, escríu-nos i ens possarem en contacte amb tú com abans millor. 

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: