Les dents incisives són de les peces dentals més importants de la dentadura, ja que la seva funció és imprescindible. Però saps per què? I com cuidar dels teus incisius per a garantir que la teva dentadura està sana i el teu somriure, bella? En aquest article t’ho expliquem tot sobre les dents incisives.

Quines són les dents incisives?

Para qué sirven los dientes incisivos

De les 32 dents que conformen la dentadura, els incisius són aquells situats en les arcades superior i inferior, en el centre del somriure, sent així les dents més visibles. Així, els incisius són de les dents més importants, ja que acostumen a marcar l’estètica dental, a causa de la seva ubicació.

Aquestes dents es caracteritzen per estar esmolats en la seva vora i tenir només una arrel dental, al contrari del que ocorre amb altres peces dentals, que poden tenir dues i fins a tres arrels.

Per a què serveixen les dents incisives?

La principal funció de les dents incisives és la de tallar el menjar. D’aquí ve que tinguin les vores més esmolades que la resta de peces dentals, ja que s’utilitzen habitualment per a mossegar i/o trossejar els aliments.

També tenen una important funció estètica, ja que les alteracions en aquestes peces fan que el somriure perdi la seva imatge. De fet, la col·locació de carillas dentals d’alta qualitat sol fer-se en aquestes dents amb major freqüència.

On estan les dents incisives?

Les dents incisives estan situats tant en l’arcada superior com en l’arcada inferior, en el centre del somriure. Els de l’arcada superior són una mica més grans que els de l’arcada inferior.

Quantes dents incisives tenim?

Tenim vuit incisius en total: quatre en l’arcada superior i quatre en l’arcada inferior. Es divideixen en quatre incisius centrals i quatre incisius laterals.

A vegades és freqüent la agenesia dentària dels incisius laterals superiors. Això faria que el nombre de peces dentals d’aquest tipus fos menor.

Com cuidar les dents incisives?

La posició de les dents incisives els fa especialment susceptibles de sofrir algun tipus de traumatisme dental. És important seguir aquests consells per a dur a terme una correcta cura d’aquestes dents ja que, com has pogut comprovar, són de summa importància tant per a l’estètica com per a la funcionalitat de la dentadura.

Para qué sirven los dientes incisivos

Correcta higiene bucodental: cal raspallar bé els incisius des del moment en el qual erupcionen. Per a això és important utilitzar un raspall de dents adequat, fil dental i un correcte fluor.

Alimentació saludable: s’ha de dur a terme una dieta saludable i equilibrada que contingui totes les vitamines i minerals necessaris, així com evitar l’excés de sucre. També és important una correcta hidratació.

Evitar mals hàbits: reduir hàbits com fumar o beure alcohol és aconsellable, ja que aquests hàbits poden implicar o agreujar problemes de salut bucodental.

Visites periòdiques al dentista: has d’acudir amb regularitat a la teva clínica dental per a avaluar l’estat de salut del teu somriure i prevenir qualsevol problema abans que aquest s’agreugi i precisi de solucions més agressives.

Demana cita en la nostra clínica dental per a poder realitzar un estudi complet del teu somriure i detectar algun possible problema. Cuidem no sols de les teves dents incisives, sinó del teu somriure complet. Truca’ns!

¿Vols més informació?

Si tens algún dubte sobre qualsevol tractament dental, escríu-nos i ens possarem en contacte amb tú com abans millor. 

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: