Ortodòncia Interceptiva

Avança’t als problemes d’oclusió i mossegada

Ortodòncia Interceptiva

Avança’t als problemes d’oclusió i mossegada

Què és l’ortodòncia interceptiva?

L’ortodòncia interceptiva, també coneguda com ortodòncia infantil, és l’ortodòncia que té com a funció interceptar els possibles problemes en les estructures maxil·lofacials i dentals dels nens durant la fase de creixement, amb la finalitat de procurar en el futur tant una bona oclusió com una bona alineació dental.

Estética Dental

Atenent a el fet que no se sol tractar amb ortodòncia convencional (brackets, Invisalign, etc.) fins que totes les peces dentals definitives han erupcionat, l’ortodòncia interceptiva és l’únic instrument que ens permet acomodar les estructures maxilodentofaciales per al futur.

Es tracta, per tant, de facilitar la correcta dentició definitiva dels nens en edat de creixement (6 o 7 anys d’edat, un cop els incisius centrals han erupcionat) perquè puguin gaudir d’una bona salut bucodental en el futur.

Així, les estructures òssies mandibulars i maxil·lars es poden anar preparant i acomodant, de manera guiada, per al moment en què les dents definitives comencen a sortir, assegurant la millor posició de partida per a una correcta alineació.

En efecte, l’ortodòncia interceptiva té com a propòsit interceptar possibles patologies bucodentals com, per exemple, el prognatisme o el retrognatismo, l’efecte de les quals dificulta o impossibilita una dentició definitiva funcional i estètica.

Si no es tracten aquest tipus de patologies quan les estructures òssies dels nens estan desenvolupant-se, en el futur es fa gairebé impossible una correcció que no exigeixi de cirurgia.

Objectius de l’ortodòncia interceptiva

E

Millorar l’estètica bucodental i fins i tot de l’estructura mandibular

E

Millorar la funcionalitat de l’articulació temporomandibular (ATM

E

Promoure un desenvolupament estructural mandibular i maxil·lar adequat

E

Facilitar la futura dentició definitiva de el menor

E

Aconseguir equilibrar les forces de masticació

E

Evitar patologies gingivals i periodontals

E

Evitar patologies de l’ATM

Maloclusió de classe II

Maloclusió de classe II

 1. Bionator

  Aparell que té com a objectiu estimular el creixement de la mandíbula per corregir una posició massa endarrerida respecte a l’maxil·lar superior.

 2. Arc extra oral

  Aquest aparell, mitjançant un ancoratge al cap o el coll, té com a missió frenar el creixement de l’maxil·lar superior.

 3. Herbst

  En aquest cas, normalment utilitzat en fases finals de l’creixement, pretén reduir la distància entre el maxil·lar superior i la mandíbula.

Blanqueamiento dental

Maloclusió de classe III

Maloclusió de classe III

   

 1. Màscara facial

  La màscara busca estimular el creixement de l’os maxil·lar, que en combinació amb el disjuntor, permet corregir la mossegada creuada. Segurament aquest és el tractament menys estètic que existeix causa de la seva aparatositat.

 2. Mentonera

  La mentonera pretén frenar el creixement de l’os mandibular i reduir així el prognatisme, és a dir, evitar que la mandíbula estigui més avançada que el maxil·lar i la boca no pugui tancar correctament.

Mossegada creuada

Mossegada creuada

 1. Disjuntor de McNamara

  Aquest aparell fix és dels més utilitzats en ortodòncia interceptiva i la seva funció és la d’expandir el paladar per corregir un paladar massa estret i comprimit com per a poder albergar la dentició. definitiva.

 2. Disjuntor de dues bandes

  Aparell molt semblant a l’anterior que tenen com a objectiu expandir el paladar i corregir tant al paladar estret com la mossegada creuada.

Fases posteriors a l’ortodòncia interceptiva

L’ortodòncia interceptiva actua a el mínim símptoma que les estructures òssies de l’infant no podran ser funcionals en el futur, motiu pel qual, aprofitant la major plasticitat de les estructures que encara estan en creixement, s’opta per guiar-les i corregir-les quan és més fàcil . Malgrat això, és molt habitual que l’ortodòncia interceptiva vagi seguida de l’ortodòncia convencional (brackets), o fins i tot Invisalign, un cop el nen disposa de la dentició definitiva, ja que l’ortodòncia interceptiva no assegura una correcta alineació, només l’afavoreix.

Ara bé, és important saber que, encara que la ortodòncia interceptiva no asseguri la correcta alineació de les dents definitives, sense ella és impossible la funcionalitat i l’estètica en aquells casos en què hi ha problemes d’estructures dentomaxilomandibulares. Passats els anys de creixement, si no s’han corregit aquest tipus de problemes en les estructures, només podem modificar-les amb cirurgia ortognàtica.

Ja saps, si vols que els teus fills tinguin una boca perfecta, no esperis a l’adolescència, porta’ls a el dentista quan tinguin els incisius centrals definitius.

Formulario Lateral CAT
close slider

  Demana cita amb nosaltres

  Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

  Tractament: