Ai, els queixals del judici: aquests queixals que causen més problemes que alegries. Gran part de la població necessita extreure-les perquè, en cas contrari, aquests queixals provocarien dificultats i problemes dentals difícils de solucionar a llarg termini. De manera que és millor atallar el problema d’arrel.

Els queixals del judici solen aparèixer entre els 18 i els 22 anys, encara que varia segons la persona. El que no sol variar és el dolor que provoquen i, de nou, els possibles problemes dentals. Parlem d’ells.

Principals problemes dentals que provoquen els queixals del judici

El més habitual és que els queixals del judici es bloquegin o enquistin durant la seva erupció, la qual cosa provoca un intens dolor en la persona. A vegades, fins i tot poden sortir “tortes” i quedar-se dins de la geniva, empenyent la resta de dents, i se les coneix com a queixals del judici retingudes.

Això succeeix per la falta d’espai perquè els queixals del judici surtin completament, sobretot si la persona s’ha sotmès a un tractament d’alineació o ortodòncia. Així doncs, el dolor pot arribar a afectar la gola i fins i tot a les oïdes si és molt intens, sense tenir en compte la inflamació de la geniva, aftes i nafres.

Muelas del juicio

Però aquests no són els únics problemes que causen els queixals del judici durant la seva erupció. Aquests són alguns dels principals problemes dentals que provoquen els queixals del judici:

E

Danys a altres dents: si el queixal del judici exerceix pressió sobre un altre molar, pot danyar-lo i augmentar el risc de patir un procés infecciós en la zona. A més, aquesta pressió també podria causar amuntegament dental, la qual cosa implicaria un tractament d’ortodòncia.

E

Quistos: els queixals del judici es formen en un sac dins de la mandíbula. Aquest sac pot omplir-se de líquid, formant un quist que pot afectar les estructures adjacents, des de les peces pròximes fins a l’os i els nervis. Els quistos han d’extirpar-se amb celeritat, ja que poden agreujar-se i convertir-se en un tumor, generalment benigne.

E

Càries: per la seva posició posterior, els queixals del judici són de difícil accés a l’hora del raspallat. Per això, són més propenses a patir càries. Això s’agreuja si, a més, són queixals retinguts. De la mateixa manera, aquesta càries pot afectar les dents adjacents.

E

Patologies periodontals i inflamació de la geniva: aquesta dificultat a l’hora de netejar els queixals del judici incrementa el risc de patir una pericoronaritis, un procés infecciós i inflamatori dels teixits tous que envolten el molar retingut.

Com se solucionen els problemes dentals que provoquen els queixals dentals?

La millor manera d’evitar els problemes que provoquen els queixals del judici és visitar al teu dentista perquè avaluï la situació i pugui extreure aquests molars. Recorda que no has d’esperar que sentis cap dolor, sinó que has d’acudir a la teva clínica cada sis mesos per a realitzar-te una revisió periòdica.

Els símptomes dels queixals del judici són molts i variats, per la qual cosa si tens algun problema o notes algun dels símptomes a dalt descrits consulta amb el teu dentista al més aviat possible. En Sanz Clínica Dental establim un diagnòstic clínic i radiològic del teu cas en particular per prevenir que tinguis problemes amb els queixals del judici.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: