En ple segle XXI ja són milions de persones al voltant del món les que han recorregut a un tractament d’ortodòncia per a corregir la posició de les seves peces dentals. I malgrat això, continuen existint mites sobre l’ortodòncia que poden afectar negativament futurs pacients.

Els mites sobre l’ortodòncia poden causar que una persona que necessita recórrer a aquest tractament s’espanti i el rebutgi, la qual cosa serà pitjor a llarg termini per a la seva salut bucodental. Per això, en Sanz Clínica Dental volem aclarir quins són els mites i veritats sobre l’ortodòncia per a aclarir aquests mites i demostrar els beneficis de l’ortodòncia a qualsevol edat.

Quins són els mites més comuns sobre l’ortodòncia?

Mites sobre l’ortodòncia: l’ortodòncia fa mal i els brackets produeixen dolor

Segur que alguna vegada has escoltat a algú dir que li va fer molt de mal que li van posar els brackets. Cert és que cada persona és un món, però te’l desmentim: els brackets no produeixen dolor.

El que moltes persones confonen amb dolor és, en realitat, pressió. Quan a una persona li posen brackets, sent una sensació de pressió a causa de la força que exerceixen aquests aparells sobre les dents. Aquesta pressió no arriba a ser dolorosa i desapareix al segon o tercer dia de l’ajust dels brackets.

Mites de l'ortodòncia

D’igual manera, també és un mite que els brackets produeixen lesions i trencaments en els teixits dels llavis, les genives o la llengua. Aquest tipus d’accidents són poc freqüents i es deuen a un mal manteniment dels brackets, així que, si es realitzen revisions i ajustos cada cert temps, no hi haurà cap problema.

Sí que pot haver-hi frecs que causin petites nafres amb els brackets de safir o amb els brackets linguals, però és un problema fàcil de prevenir amb cera d’ortodòncia.

Mites sobre l’ortodòncia: no es pot menjar gairebé de res

Un altre mite molt estès sobre l’ortodòncia és que impedeix menjar molts tipus d’aliments, però res més lluny. Fins i tot si el tipus d’ortodòncia és fixa, com en el cas dels brackets, es pot menjar gairebé de tot, des d’aliments tous fins uns altres més sòlids.

Simplement, hem d’eliminar una sèrie d’aliments perjudicials tant per a la nostra higiene bucodental com per als nostres Brackets. Per exemple, dolços enganxosos, llaminadures, aliments excessivament durs, gels, begudes carbonatades i altres elements que, sense ser aliments, produeixen danys en la nostra ortodòncia i les nostres dents (bolígrafs, ungles, etc.).

 Es pot menjar de tot amb ortodòncia

Per a la resta dels aliments habituals, i en el pitjor dels casos, s’hauran de mastegar amb cura els aliments més durs i trossejar-los prèviament, però no hauria d’haver-hi cap problema per a menjar gairebé qualsevol tipus d’aliment.

A més, els brackets no són l’únic tipus d’ortodòncia; existeixen un altre tipus de tractaments d’ortodòncia, alguns fins i tot invisibles, que passen desapercebuts i fins poden extreure’s fàcilment per a menjar.

Mites sobre l’ortodòncia: l’ortodòncia és només per a nens

Algunes persones adultes es mostren reticents a l’ortodòncia perquè la consideren “alguna cosa per a nens”. I res més lluny! Si bé és cert que és molt comú entre nens i adolescents, mai és tard per a recórrer a un tractament d’ortodòncia sempre que vagi a ajudar a la salut bucodental.

Qualsevol edat és bona per a corregir la posició de les peces dentals, aconseguir un somriure bonic i preservar la salut bucodental per a evitar problemes més greus a llarg termini. Per això, és recomanable visitar al dentista regularment (mínim cada sis mesos) per a detectar els problemes a temps, independentment de l’edat.

Mites sobre l’ortodòncia: els resultats de l’ortodòncia es perden amb el temps

 

Un dels mites més estesos de l’ortodòncia és que és un tractament dolorós, extens i inútil, perquè amb el temps es perden els efectes. Això és un error absolut, ja que la durada depèn de la situació de cada pacient i, una vegada acabat el tractament, els resultats són reeixits.

Això és perquè les dents tenen “memòria” i precisament per això es recomana recórrer a retenidors una vegada acabat el tractament per a evitar que les dents es descol·locin de nou.

La fase de retenció és crucial per a mantenir les peces dentals en el seu nou lloc i, una vegada acabada aquesta fase, els resultats es mantenen durant tota la vida.

L'ortodòncia és un tractament durador

En la Sanz Clínica Dental estarem encantats de resoldre tots els teus dubtes respecte a l’ortodòncia o a qualsevol altra mena de tractament. El nostre objectiu és el mateix que el teu: cuidar la teva salut bucodental i el teu somriure, com el somriure amb la qual t’assessorarem perquè no temis pel teu tractament.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Tractament: