La salut dental i l’esport estan més relacionats del que sembla. I no ho diem només perquè una caiguda o un cop pot danyar les teves dents; una mala salut bucodental pot ser molt perjudicial per als esportistes.

Rendiment deficient, males recuperacions i fins i tot lesions; una mala salut bucodental pot afectar molt negativament al rendiment esportiu i per això cal saber quina relació té la higiene bucodental amb l’esport i com prevenir problemes a llarg termini.

Per què els esportistes han de cuidar més la seva salut dental?

La salut bucodental i l’esport tenen major relació de la qual pogués semblar.

Les infeccions bucals afavoreixen la fatiga i les contractures musculars, ja que els bacteris que provoquen dolor i malalties bucodentals també afebleixen el cos en general.

A més, les infeccions bucals i els problemes que ocasionen també comporten a una recuperació més lenta i menys efectiva dels teixits, per la qual cosa és difícil recuperar-se correctament després de la pràctica esportiva.

Salud dental y deporte relacion

Quins problemes dentals afectaran el rendiment esportiu?

Els principals problemes que afecten el rendiment esportiu són les càries, els queixals del judici retingudes, les maloclusions dentals i els focus infecciosos. Vegem per què, d’un en un:

Salud dental y deporte relacion
E

Càries i queixals del judici retingudes: les càries sense tractar poden causar problemes de tendinitis i dolors musculars. En aquest sentit, els queixals del judici retinguts es converteixen en un focus infecciós molt seriós, ja que la dificultat per accedir a elles durant el raspallat les converteix en el blanc dels bacteris, per no esmentar el dolor que suposa la seva erupció.

E

Maloclusions: similar al que ocorre amb els queixals del judici retingudes, quan les peces dentals no estan ben alineades en la mossegada es poden donar problemes posturals i, de nou, càries.

E

Focus infecciosos i inflamatoris: les infeccions i inflamacions dins de la cavitat bucal poden ocasionar incomoditat, problemes a llarg termini i un rendiment esportiu deficient.

Principals consells per millorar la salut dental dels esportistes

Per tot el que has vist, els esportistes han de cuidar bé la seva salut bucodental amb una dieta equilibrada, una correcta hidratació i fins i tot amb l’ús de protectors bucals per a evitar lesions en la dentadura durant l’esport. A més, una bona higiene bucodental li permet a l’atleta mantenir la seva autoestima alta i, per consegüent, la seva capacitat de comunicació.

També se li ha de donar la importància adequada a les revisions periòdiques. La prevenció és el millor aliat per protegir la salut bucodental i permet realitzar diagnòstics primerencs i acabar amb els problemes d’arrel. Així doncs, una bona higiene bucodental, una dieta equilibrada i acudir a revisions periòdiques a les mans de professionals són els tres pilars per a cuidar la salut dental i la salut en general.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: