logo Sanz Clínica Dental

Ocasionalment es poden desenvolupar hematomes en les dents per diverses raons, i aquests hematomes alteren el color de les peces dentals. En aquest article et volem comptar tot el que necessites saber sobre els hematomes en les dents.

Són freqüents els hematomes en les dents?

Si bé les dents de llet solen ser blancs, les dents definitives tendeixen més a un color groguenc. El to de les dents depèn de diferents aspectes, com:

La genètica: a genètica determina el color original de les dents.

La dieta: alguns aliments o begudes, com el cafè, el vi negre o el te poden enfosquir les dents.

La higiene bucodental: una higiene deficient farà que les dents es vegin més grocs i amb taques.

El tabac: fumar perjudica la teva salut a tots els nivells i també taca les teves dents.

L’edat: en complir anys les dents solen tornar-se més grogues.

CAmb tot el comentat, cal deixar clar que, encara que les dents grogues poden ser normals, les dents amb hematomes o negres no són normals i és necessari esbrinar el seu origen.

Quines són les causes dels hematomes en les dents?

Les dents poden presentar hematomes i fins i tot tornar-se negres. Les principals raons per les quals apareixen hematomes en les dents solen ser les següents:

Traumatismes: donar-se un cop en les dents pot provocar l’aparició d’un hematoma en aquests, o que les peces es tornin negres. Això és perquè el cop pot afectar el nervi i els vasos sanguinis, la qual cosa comporta a una hemorràgia pulpar que canvia la coloració de la peça dental. Sobretot, en el cas que es necrose la polpa de la dent aquest tindrà un color fosc.

Empastaments: abans s’utilitzava per a empastar les dents les amalgames de plata, un material que ja no s’usa. Amb el temps, pot tenyir la peça i donar la sensació que ha aparegut un hematoma en la dent.

Càries: una càries no tractada pot tornar una dent de color negre.

Endodòncia: amb el pas del temps, en una endodòncia poden aparèixer taques similars als hematomes en les dents.

Una dent negra pot significar en molts casos que la peça s’ha necrosat i que ha mort. Pot succeir per un traumatisme intens o per una càries que no s’ha curat en el seu moment.

Encara que pugui tenir explicació, és clar queque els hematomes en les dents no són normals i és necessari actuar per a solucionar un problema que pot començar sent estètic, però que pot acabar danyant la salut de la teva boca.

Es poden treure els hematomes en les dents?

Perquè una peça ennegrida o amb un hematoma recuperi el seu color habitual existeixen diferents opcions. Si la peça ha necrosado, serà necessari realitzar una endodòncia i, posteriorment, un enblanquiment. En alguns casos s’optarà directament per una corona o una carilla per a cobrir la dent.

Si l’origen de la dent ennegrida és un empastament, pot ser que si es canvia recuperi el color blanc. En cas contrari, s’optarà de nou per un emblanquiment, una carilla dental o una corona.

Si el problema es deu a una càries profunda, cal analitzar si es pot salvar la peça. En aquest cas, es realitzarà una endodòncia i després es remenaran diferents opcions per a recuperar el blanc de la dent.

¿Vols més informació?

Si tens algún dubte sobre qualsevol tractament dental, escríu-nos i ens possarem en contacte amb tú com abans millor. 

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: