Quins són els primers símptomes de genives inflamades?

Si les genives estan lleument inflamades, pot succeir que a simple vista no es pugui apreciar el seu augment de grandària.

Per saber si les nostres genives estan inflamades, existeixen altres símptomes a tenir en compte:

E

Genives enrogides: normalment, les genives sanes solen tenir un to rosa pàl·lid. Davant un quadre d’inflamació, el color es torna més vermellós intens i fins i tot, un color morat brillant

E

Dolor en mastegar: sobretot si es tracta d’aliments cruixents o lleugerament durs, com les pomes

E

Sensibilitat: les genives inflamades solen ser bastant sensibles al tacte i provocar dolor

E

Sagnat: quan les genives estan malaltes, és molt probable que sagnin en raspallar-se o quan utilitzem el fil dental. És important tenir clar que unes genives sanes no sagnen i que si ho fan, és perquè existeix algun problema

Per què sorgeixen les genives inflamades?

Existeixen diverses raons que ens poden portar a tenir les genives inflamades:

E

Gingivitis i periodontitis: totes dues malalties bucals es produeixen per una mala higiene de la nostra boca. La raó és la producció de dipòsits de carrall en la qualitat gingival per una mala eliminació del mateix en el raspallat. El primer estadi és la gingivitis, que si no es tracta com cal, es transforma en periodontitis formant bosses en la geniva.

E

Falta de ferro o Vitamina C: si tenim algun tipus de dèficit nutricional, com falta de ferro o de Vitamina C, també podria provocar una inflamació anormal de les nostres genives.

E

Causes hormonals: els canvis hormonals, sobretot en dones, poden derivar en sagnat anormal de genives i inflamació. El part, els cicles menstruals i la pubertat poden ser causes d’aquesta mena de situacions.

E

Infeccions: si existeix una infecció bacteriana o d’origen viral, ja sigui en les mateixes genives o en una altra part de la boca, la inflamació de genives podria ser un símptoma col·lateral.

Accions que NO es recomanen quan tenim genives inflamades

Quan existeixi una inflamació de genives, el primer a tenir en compte és que no s’ha d’ignorar el problema en cap concepte. Uneix gingivitis mal tractada pot evolucionar en una periodontitis greu.

Per desgràcia, la inflamació de genives és un problema bucal que se sol normalitzar bastant. És important no ignorar la molèstia i acudir a un professional per a realitzar un diagnòstic i prendre mesures per a solucionar-lo.

També és important deixar de consumir uns certs químics i substàncies que podrien irritar encara més les genives, com l’alcohol o el tabac.

Encias inflamadas ¿por que sucede?

Quins tractaments hi ha per a les genives inflamades?

 

Encias inflamadas ¿por que sucede?

Genives inflamades en adults

Una vegada acudim al nostre dentista, aquest ens realitzarà un diagnòstic i a partir de la causa de la inflamació, ens proposarà un tractament o un altre.

Quan es tracti d’una gingivitis o periodontitis, el tractament normalment consistirà en una neteja de genives, més o menys profunda segons la gravetat del cas.

Posteriorment, s’haurà de mantenir una neteja diària amb pasta de dents i col·lutori especialment formulat per a aquesta mena de problemàtiques.

Genives inflamades en nens

Les genives inflamades en nens molt petits poden deure’s a la sortida o caiguda de les peces dentals. En aquests casos, bastarà amb alleujar la zona amb gases fredes.

Si es tracta d’una gingivitis, el tractament serà semblant al d’adults, però amb productes adaptats a nens.

Genives inflamades en embarassades

L’embaràs pot ser una causa en si mateixa d’inflamació de genives pels canvis hormonals que es produeixen en aquesta etapa. És important mantenir una bona salut bucal i complir amb les visites al dentista per a assegurar-nos que el problema no vagi a més.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: