logo Sanz Clínica Dental
Una extracció dental pot realitzar-se per diverses raons, sent la més comuna l’extracció dels queixals del judici, però sempre és motiu de preocupació per a la majoria de pacients. Per això, saber-ho tot sobre una extracció dental ajuda a anar amb més calma. El saber és poder!

Els cirurgians orals realitzen extraccions dentals constantment, així que és un procés que tenen més que dominat. Un procés que, cal esmentar, és més ràpid del que sembla. Aquí t’ho expliquem tot sobre les extraccions dentals perquè estiguis informat o informada sobre aquest tema.

Com s’extreu una dent?

La exodoncia es realitza amb anestèsia local i una tècnica precisa i senzilla. És un procés senzill que no sol implicar cap complicació, excepte alguna petita hemorràgia posterior, dolor postquirúrgic i, en el pitjor dels casos, infecció, una cosa inusual si se segueixen les indicacions del professional.

Existeixen tres tipus de exodoncias i cadascuna segueix el seu propi procés:

E

Extracció quirúrgica

És un tractament que requereix una cirurgia més complicada i allargada en funció de cada cas en particular.

Per a aquests casos, normalment cal aixecar la geniva per a poder accedir i tenir un control visual de la dent dins de l’os.

En algunes ocasions caldrà extreure part de l’os localitzat al voltant de la dent amb una ostectomía per a poder llevar la dent o restes d’aquest.

E

Extracción simple

Una extracció simple és un tractament relativament senzill i ràpid en el qual mitjançant determinats instruments dentals, es fa pressió sobre la dent per a afluixar-lo, i seguidament retirarà la dent amb un fòrceps.
E

Extracció d'arrels

Es duu a terme quan la corona de la dent està danyada, cal realitzar una incisió en la geniva si aquesta corona es troba enterrada sota la geniva, finalitzant amb una petita sutura.
Generalment les extraccions de dents són les més senzilles, mentre que les de queixals, sobretot les operacions de queixals del judici, solen ser més complicades i laborioses.
Cómo es el proceso de recuperación después de la extracción dental

Sentiré molt dolor després d’una extracció dental?

És normal sentir un cert dolor i molèsties després de l’extracció dental, però es pot controlar gràcies als analgèsics receptats i la intensitat del dolor disminueix amb el pas dels dies.

No obstant això, en els dies següents a l’extracció, si el dolor persisteix o empitjora fins al punt que t’impedeix dormir i els analgèsics no alleugen aquest dolor, hauràs d’acudir immediatament a la teva clínica, ja que pot tractar-se d’una infecció postoperatòria coneguda com alveolitis seca.

Quant triga a cicatritzar la ferida després d’una extracció dental?

En les ferides agudes el procés de cicatrització natural dura de 7 a 14 dies. Als 21 dies, la ferida ja està totalment tancada. És necessari, no obstant això, deixar clar que les molèsties desapareixen abans; entre els tres dies i les dues setmanes transcorregudes després de realitzar-se l’extracció.

Quins riscos existeixen després d’una extracció dental?

L’extracció de la dent s’associa a diversos efectes postquirúrgics generals com ara dolor, inflamació, magolar, sagnat, i infecció. No obstant això, també existeix risc de patir alguna infecció o patologia després d’una exodoncia, encara que no és comuna. Aquests són alguns dels riscos postquirúrgics d’una extracció dental:
E

Osteoradionecrosi

Aquesta condició és caracteritzada per la mort de l’os per sota de la dent extreta a causa del mal dels vasos sanguinis que serveixen l’os com a resultat de l’exposició a la radiació. És una patologia molt poc comuna.
E

Col·lapse de la mossegada

Implica la rotació del maxil·lar inferior més pròxim a la boca superior. Com a conseqüència, els canvis en les contraccions del múscul necessàries per a mastegar poden presentar i portar eventualment als símptomes com ara llavis secs, esquerdats, o fraccions.
E

Cura demorada

Alguns medicaments poden afectar el procés curatiu de la boca que segueix a una exodoncia. En aquest cas, es recomana consultar la medicació que prens amb el teu odontòleg i estudiar la possibilitat de suprimir-la durant el temps de recuperació.
E

Mal del nervi

L’extracció d’algunes dents pot causar de tant en tant mal al nervi que serveix la dent. Aquesta és una complicació rara però pot afectar alguns pacients.
E

Alineació de dents incorrecta

Després de l’extracció d’una dent, les dents restants poden moure’s, portant a la desalineació de les dents i dels canvis a la mossegada. Això pot llavors continuar causant mal a les altres dents sanes en la boca, que pot requerir treball dental addicional. Això es prevé amb tècniques que compensen la dent que manca.
E

Alveolitis seca u osteítis

Quan s’extreu una dent, un coàgul de sang forma naturalment sobre l’àrea on la dent es va asseure prèviament. En alguns casos, aquest coàgul de sang es pot desallotjar prematurament, que pot portar a una condició coneguda com osteítis. La alveolitis seca ocorre quan el coàgul sanguini que hi ha en el lloc de l’extracció dental no es desenvolupa, es desplaça o es dissol abans que la ferida hagi cicatritzat.
E

Exposició del sinó maxil·lar

L’extracció dels queixals superiors s’associa a un risc d’un orifici que s’obri en el sinó maxil·lar, que necessitarà ser reparat. Si s’estan llevant aquestes dents, una radiografia dental es pot utilitzar per a estimar el risc d’exposició del sinó i per a dirigir les decisions del tractament.

¿Cómo se extrae una muela?

Com és el procés de recuperació després de l’extracció dental?

En general, la recuperació després d’una exodoncia sol trigar d’una setmana a 14 dies, que és el moment en el qual es lleven els punts (si aquests no són punts de sutura absorbibles, que cauen sols).

És normal que el professional prescrigui un antibiòtic i aquest sol deixar de prendre als set dies. D’altra banda, els analgèsics i antiinflamatoris solen deixar de ser necessaris sobre el tercer dia, o el cinquè dia com a molt. A les dues o tres setmanes aproximadament la ferida ja estarà totalment tancada, si bé l’os pot trigar de tres a sis mesos a curar-se per complet.

Perquè la recuperació sigui reeixida, has de seguir les recomanacions de la teva ortodoncista que, generalment, són les següents:
E
Després de la exodoncia, fer una forta compressió en la zona mossegant una gasa durant una hora, aproximadament. Si retires la gasa i el sagnat continua, repeteix el procés.
E
Durant les primeres 24 hores després d’una extracció dental no s’haurà d’escopir ni esbandir. Això pot provocar l’expulsió del coàgul i un nou sagnat o hemorràgia en la zona tractada.
E
Durant el dia de l’extracció i fins a complir-se les 24 hores tot el que es mengi o begui haurà de ser fred o a temperatura ambient. Mantingues una dieta tova i evita menjar aliments durs.
E
La nit del dia de l’extracció, dormir amb dos coixins, és a dir, semi-incorporat.
E
No raspallar-te les dents el mateix dia després de l’extracció. A partir de l’endemà, raspallar amb un raspall suau o quirúrgic i amb molta cura. El raspallat de la zona tractada és imprescindible per a una correcta cicatrització i així mateix, per a evitar un procés infecciós en la zona.
E
Aplicar fred extern en la zona les primeres hores després de l’extracció.
E
Durant una setmana aproximadament, evitar menjar aliments petits i/o amb llavors, com a arròs, sèmola o cereals. Aquests aliments podrien allotjar-se en l’alvèol resultat de l’extracció.
Seguir la pauta de medicació prescrita.
E
No fumar ni beure alcohol.
Esperem que, si has de sotmetre’t a una exodoncia, aquesta informació t’hagi resultat útil i que tot vagi com la seda. Per a garantir que sigui així, no oblidis acudir als millors professionals per a mantenir una salut bucodental perfecta.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2 votos, promedio: 4,50 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: