Sens dubte, les carilles dentals són el tractament d’estètica dental per excel·lència. El motiu és senzill: les facetes tenen la capacitat de canviar per complet i gairebé sense esforç l’estètica del teu somriure en tot just dues visites.

Les carilles són, de fet, el tractament més eficaç i ràpid per modificar el color i la forma de les teves dents.

Què són les carilles dentals?

carillas-dentales-profesionales

Les carilles dentals són unes fines làmines, normalment ceràmiques o de composite, que s’adhereixen a la cara externa de les dents (cara vestibular) per embellir.

Malgrat que l’objectiu primordial de les facetes dentals és millorar l’estètica dental, la seva capacitat per corregir petites irregularitats en l’alineació dental permet que les caretes siguin a més un tractament beneficiós per a la higiene dental i la funcionalitat.

Les carilles dentals es confeccionen a mida de la boca d’el pacient, tenint en compte factors com l’oclusió, l’alineació, la mida i el color de les dents.

De res serveixen unes carilles dentals que, per més estètiques que siguin, no tinguin en compte la mossegada de la persona. Per tant, les carilles dentals han de ser, per sobre de tot, funcionals, en cas contrari impediran a l’pacient poder gaudir-les.

En quins casos són més útils les carilles dentals?

Gairebé qualsevol persona milloraria la seva estètica dental amb carilles dentals, això és innegable. Gaudir d’un somriure alineada, blanca i harmònica és una cosa que millora l’aspecte a qualsevol. Ara bé, les carilles dentals són el tractament perfecte en uns casos molt concrets. Vegem:

E

Diastemes

Tant si la separació de les dents és central (diastema dels incisius centrals) o generalitzat (separació de gairebé totes les dents), les carilles dentals són el tractament perfecte perquè permeten de manera simple millorar l’estètica dental.

E

Trencaments, esquerdes i irregularitats

Si el problema està relacionat amb imperfeccions que comprometen l’aparença de les dents, com ara petites ruptures o esquerdes, les carilles dentals són el tractament ideal.

E

Problemes lleus d'alineació

En aquells casos en que les dents estan una mica rotats, torts o no estan alineats, les carilles dentals permeten obtenir una imatge molt més harmònica i estètica a l’possibilitar en tot just dues sessions una alineació perfecta de les dents.

E

Problemes amb el color de les dents

Quan el que perjudica seriosament l’estètica de les dents és el seu color, les carilles dentals són l’únic tractament capaç de corregir-ho. Problemes per tetraciclines, dents endodonciades que han acabat negres, etc.). Així, les carilles dentals permeten triar el color de dents desitjat.

ventajas-carillas-dentales

Tipus de carilles dentals

Les classificacions més habituals de carilles dentals són les que es basen en el tipus de material de què estan confeccionades. En aquest sentit, i tenint en compte que cada vegada són més els materials que existeixen, podem dividir els tipus de facetes en 3 grans grups, a saber: les facetes de compòsit, les caretes ceràmiques i les caretes híbrides.

carillas-dentales-curiosidades
E

Carilles de ceràmica híbrida

Una de les opcions més interessants, ja que estan elaborades exactament com les ceràmiques “pures”, tenen una estètica gairebé idèntica, però tenen un cost inferior (500 €).

La ceràmica de matriu híbrida consta de ceràmica feldespática barrejada amb polímers (resines), de manera que l’estètica és molt semblant a l’material feldespático pur, però amb molta més elasticitat i resistència. En el nostre cas utilitzem Enamic®, de la prestigiosa marca Vita, un material ceràmic que consta de 84% de ceràmica feldespática i de l’16% restant de polímers. Aquestes caretes poden col·locar també sense cap preparació doncs suporten gruixos de 0,2 mm.

E

Carilles ceràmiques

Les clàssiques carilles, elaborades habitualment amb ceràmica feldespática o disilicato de liti (material més dur i resistent que la feldespática).

Són caretes dissenyades a mida de cada cas, normalment a través de tecnologia CAD-CAM (Computer Aided Design – Computer Aided Manufacturing). Aquest tipus de careta té una estètica molt semblant a la dent natural, de manera que poden restaurar l’estètica dental de manera espectacular en només dues visites.

Solen elaborar-se en laboratoris protèsics i són cimentades posteriorment en clínica amb adhesius especials. El preu d’aquestes facetes està en uns 700 € per dent.

Un cas especial de carilles ceràmiques és el de Lumineers®, una marca nord-americana de caretes de Cerinate® (material feldespático propi, més estètic i resistent) que permet col·locar carilles altament estètiques sense preparació (sense tallat). Són les caretes de Hollywood, cosa que té el seu preu (950 € cada faceta).

E

Carilles de composite

Són caretes que solen elaborar-se de manera directa a la boca de l’pacient, a través de la col·locació i el posterior modelatge de composite, que és un tipus de resina de gran resistència i fortalesa.

Aquesta opció és la més econòmica, ja que costa normalment menys de la meitat de les altres opcions. En Sanz Clínica Dental tenen un preu de 250 € per unitat.

Avantatges i desavantatges de les facetes dentals

Les carilles dentals poden canviar completament un somriure. Així, permeten canviar la forma i el color de les dents, poden fins i tot alinear i fer-los més harmònics, però com tot, té les seves peculiaritats. Vegem.

E

Avantatges

 • Corregeixen malposicions dentals
 • Pots canviar el color de les dents
 • Permeten canviar la forma de les dents
 • Restauren trencaments, petites fractures, taques, etc.
 • És un tractament indolor
 • Amb la cura adequada pot durar dècades.
 • És un tractament molt ràpid (tot just un parell de dies)
E

Desavantatges

 • Exigeixen una bona higiene
 • Normalment necessiten preparació prèvia (tallat de dents)
 • No són irrompibles (si trenquem les nostres dents, les caretes també)
 • És un tractament amb un cost elevat.
que-son-carillas-dentales

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

  Demana cita amb nosaltres

  Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

  Tractament: