El segellament de dents és una mesura preventiva contra les càries. Juntament amb la col·locació de fluor, són procediments simples que realitza l’odontòleg per a disminuir el risc de patir aquesta malaltia.

Aquesta tècnica es recomana, sobretot, per als nens amb major risc de desenvolupar càries. Et comptem en què consisteix el segellament de dents i per a què es realitza.

Què és el segellament de dents?

El segellament de dents és un procediment que evita l’aparició de càries. Per a això s’utilitzen materials segelladors que funcionen com a barrera protectora.

Sol aplicar-se sobre la superfície molar amb la qual es mastega, segellant fissures, fosses i petites cavitats sanes mitjançant una resina de plàstic, ja que són les zones on es creen entre el 80% i el 90% de càries en les dents posteriors i el 45% en les dents anteriors.

Com es fa el segellament de dents?

Després d’una neteja a fons de les peces a segellar, es recobreixen les seves fosses i fissures amb el material triat per a formar la barrera antibacteriana.

Una vegada implantades aquestes capes protectores de dents, el dentista haurà de comprovar amb una certa periodicitat que continuen en el seu lloc i que no és necessari renovar-les.

Es calcula que els segelladors tenen una durada mitjana d’uns cinc anys, però en cas de caure’s, és possible tornar a col·locar-los.

Els nens poden fer-se un segellament de dents?

Els segelladors es poden col·locar tant en nens com en adults, però com més aviat millor es col·loquin, millor.

Els primers molars permanents apareixen en boca al voltant dels sis anys i els segons molars erupcionen al voltant dels 12 anys. Segellar aquestes dents tan aviat com salin pot mantenir-los lliures de càries des del principi, la qual cosa ajuda a estalviar temps i diners a llarg termini.

Quant dura el segellament de dents?

En general, el segellament de dents dura diversos anys fins que és necessari refer el procés. No obstant això, es recomana acudir cada sis mesos a una revisió per a comprovar no sols l’estat del segellament, sinó també de la higiene bucodental i comprovar si hi ha alguna càries o problema per a poder solucionar-ho a temps.

Per què s’aconsella el segellament de dents

Prevenir l’aparició de càries és fonamental per a evitar que aquestes danyin les dents i aconsegueixin la seva polpa, provocant dolor i, fins i tot, la pèrdua de la peça. En el pitjor dels casos, una càries mal tractada o que no es tracta a temps pot afectar altres òrgans, com el cor i el fetge.

Per això, els dentistes aposten per tècniques preventives com el segellament de dents. Aquesta tècnica és indolora i es pot realitzar en una sola visita en aquelles dents que han erupcionat per complet.

 

Si tens algun dubte respecte al segellament dental, et recomanem consultar-lo amb el teu odontòleg. En la nostra clínica dental els nostres doctors t’assessoraran sobre aquesta tècnica i els seus beneficis per a la teva salut bucodental o la dels teus fills.

¿Vols més informació?

Si tens algún dubte sobre qualsevol tractament dental, escríu-nos i ens possarem en contacte amb tú com abans millor. 

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: