Els més nens de la casa, per regla general, són els més entremaliats i despistats pel que fa a higiene bucal. S’obliden de realitzar els raspallats de dents i són capaces d’ignorar una molèstia fins que es converteix en un problema, com les temudes càries.

Per a evitar mals hàbits i aconseguir que puguin adquirir un bon costum haurem de centrar-nos des del primer moment en els responsables d’això, papàs i mamàs són els encarregats d’inculcar-los la importància que té mantenir una higiene bucal òptima.

En Sanz Clínica Dental apostem pels professionals com l’higienista dental, un perfil dedicat a potenciar la higiene bucal tant per a majors com per als més nens quan ens visiten a la clínica. Però a casa, la responsabilitat serà sempre dels papàs.

evitar-malos-habitos-de-higiene-bucal-infantil

Trucs per a un bon raspallat dental infantil

Un dels pilars bàsics en salut bucal infantil és promoure el raspallat de dents després de cada menjar important. Utilitzar els moviments adequats i incidir amb el raspall en les zones més delicades o de difícil accés.

Però anem a pams, ja que abans de conducta amb el raspallat i altres consells que aniràs descobrint a mesura que avancem en el text, has de saber que per a cada tram d’edat haurem de fer determinades accions.

E

Si el teu nen encara no ha complert els 6-8 mesos.

Hauràs de netejar-li les genives manualment amb un didal de silicona o tovalloletes especialitzades, amb petits massatges com a mínim una vegada al dia les genives i així promoure el creixement de les dents.

E

Si té menys de 2 anys

És el moment perfecte per a introduir en la seva rutina un element que no han de deixar de costat durant la resta de la seva vida. Parlem del raspall de dents, on en aquest cas, posseirà una empunyadura grossa i les truges seran extremadament suaus i arrodonides en la seva punta. Caldrà transmetre’ls l’hàbit de raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia.

E

I si té més de 2 anys.

Farem la continuació del pas anterior però fent especial èmfasi en les unions entre les dents i els queixals, ja que aquestes aniran fent acte de presència.

Trucs per a un bon raspallat dental infantil

Com pots veure, per a cada etapa hi ha una sèrie de requisits que s’han d’anar completant. Tot el procés farà que ells mateixos comprenguin la importància de mantenir una higiene bucal.

I perquè no tinguis dubtes a l’hora de conducta amb el raspallat, has de saber que per a netejar les cares de les dents, tant externes com internes, hauràs de fer-ho mitjançant moviments circulars, petits massatges sempre en sentit cap a l’extrem de la dent, per a així arrossegar i eliminar qualsevol resta.

Com prevenir l’aparició de càries infantils

Com prevenir l'aparició de càries infantils

En aquest punt tractarem d’evitar que els excessos de sucres i el menjar triturat en la salut dental del nen provoquin danys en les zones de major difícil accés quan empunyem el raspall de dents

Les càries en nens són un dels principals motius pels quals es fa necessària la visita al dentista, ja que serà el professional encarregat de proporcionar les cures i mitjans necessaris per a frenar la seva aparició.

A més, la figura de l’higienista dental serà també determinant a l’hora d’avaluar l’estat del nen i proporcionar-li els consells necessaris que haurem d’aplicar d’ara endavant si volem mantenir la salut bucodental.

 I si t’estàs preguntant quan fer la primera visita al dentista en nens, potser és ara el moment adequat per a concertar la teva visita. Una revisió dental que permeti conèixer el seu estat i proporcionar les recomanacions necessàries per a un correcte manteniment és sempre un motiu per a venir a veure’ns.

En Sanz Clínica Dental volem que els mals hàbits d’higiene bucal en nens siguin previnguts com més aviat millor.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: