logo Sanz Clínica Dental
No és una bona notícia tenir un queixal trencat. Encara que hi hagi persones que creguin que es pot viure amb això, un queixal trencat pot arribar a ser molt dolorosa i l’origen d’una infecció que, a llarg termini, pot ocasionar problemes bucodentals molt greus.

Si bé els queixals són molt resistents, a vegades poden fracturar-se per diferents motius, sent el més comú una càries extensa que no s’està tractant. L’ideal és acudir al dentista quan vegis un queixal trencat, encara que sigui lleu, per a determinar el mal sofert. I si el trencament és greu, no et preocupis: es pot arreglar un queixal trencat. T’expliquem com.

Quan rehabilitar un queixal trencat?

Quan un queixal es trenca, pot deixar al descobert part de l’interior de la dent, una zona sensible. A més, això pot donar lloc a infeccions greus. Per això, és molt important rehabilitar i restaurar un queixal trencat al més aviat possible.

Però quan es pot rehabilitar un queixal trencat? Aquest tipus de tractament es pot realitzar sempre que el queixal no hagi experimentat un mal massiu en la seva estructura i pugui retenir-la. A més, es pot realitzar en casos en els quals el pacient no presenta càries.

Dra Natalia Sanz trabajando

Per què hem de reparar un queixal trencat?

Un queixal trencat pot causar molts problemes, d’aquí la importància de reparar-la com més aviat millor. Entre les diferents complicacions que pot implicar un queixal trencat, destaquen les següent:
E

Dolor

En trencar-se un queixal, pot afectar el nervi i causar molt de dolor. Això també ocorre per deixar l’interior de la dent al descobert, on s’acumulen restes d’aliments que poden infectar la zona.
E

Sensibilitat

El queixal trencat crea sensibilitat i dolor en menjar aliments freds o molt calents, begudes o menjars ensucrats i fins i tot en mossegar.
E

Problemes de cor

En el pitjor dels casos: un queixal trencat pot desencadenar en malalties periodontals. Segons les estadístiques, les persones amb aquesta mena de malalties bucals corren un 72% més de risc a patir problemes del cor.
E

Mal alè

En acumular-se els aliments en els queixals i descompondre’s, causen infecció i bacteris, provocant el mal alè.
E

Infecció

Un queixal trencat permet que els bacteris entrin en ella, això causa infecció i produeix dolor.
E

Càries

Els aliments s’acumulen en el queixal trencat, acumulant el nombre de bacteris i creant càries.
E

Pèrdua de la peça dental

Si no repares un queixal trencat immediatament, els bacteris poden atacar-la, propiciant l’aparició de càries agressives que desemboquen en la pèrdua de la peça.

Tractaments dentals per a arreglar un queixal trencat

En funció de la gravetat de la fractura, l’odontòleg optarà per una mena de tractament o un altre per a intentar salvar la peça i evitar l’extracció del queixal. Aquests són els principals tractaments dentals per a arreglar un queixal trencat:
E

Empastaments

L’odontòleg col·loca sobre el queixal una resina composta (Composite). A fi de restaurar la peça dental. Això es fa directament en la boca, es col·loquen capes del material, donant-li la forma a la dent.
E

Corones dentals

Si el queixal està molt danyada, el dentista pot recomanar la col·locació d’una funda o corona per a reforçar-la. Aquestes corones es fan amb material molt resistent, com a porcellana o zirconio, que aporta a més una gran estètica al queixal reconstruït. D’aquesta manera, el pacient conserva la seva peça natural i estarà assegurada mitjançant una funda fixa.

E

Endodòncia i reconstrucció

L’endodòncia es realitza quan la infecció ha arribat fins a la polpa de la dent. Consisteix a buidar aquesta cambra i extreure els vasos sanguinis per a emplenar la cavitat amb un material especial.

Perquè la peça conservi el seu aspecte funcional i la seva estètica, es realitza una reconstrucció.

En el cas dels queixals, es duu a terme el procés d’incrustació, que consisteix en una restauració parcial de la seva estructura i es realitza perquè aquestes peces necessiten una major superfície dentària que, per exemple, un incisiu.

Tratamientos dentales para arreglar una muela rota
Esperem que mai hagis de passar per això; però si t’ocorre, ja saps quin és el procediment a seguir per a poder solucionar-lo de la millor manera possible i que tornis a gaudir d’una boca sana. I no hauràs de preguntar-te què faig si es trenca una dent o un queixal, perquè ja ho sabràs: acudir ràpidament a un odontòleg professional per a solucionar el problema com més aviat millor i, així, evitar la pèrdua de la peça.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: