Segur que alguna vegada t’han dit que la llet o una dieta equilibrada són fonamentals per a estar sa i fort… I és cert. Això és perquè els lactis i alguns aliments contenen calci, clau per a la cura dels teus ossos i per a la salut dental.

Per a mantenir unes dents saludables no basta només amb raspallar-se, sinó que també cal cuidar el que mengem i fer èmfasis en els aliments rics en calci. Per què? T’ho expliquem a continuació.

Què passa quan no tens suficient calci en les dents?

El 99% del calci del nostre cos es troba en els ossos i en les dents. Pel que respecta a aquests , gràcies al calci les dents obtenen resistència i densitat.

Diversos estudis han demostrat que les persones amb deficiència de calci tenen un major risc de tenir càries, fractures i una altra sèrie de problemes dentals. Per això, per a mantenir una dentadura saludable, és recomanable consumir més aliments saludables i amb un alt contingut en calci.

Per què és important el calci per a la nostra salut dental?

El calci és fonamental per a la salut integral del cos, però, quan es tracta específicament de les dents, els seus beneficis són encara majors. Aquests són els motius pels quals el calci és molt important per a la nostra salut dental:

 • Permet desenvolupar una dentadura més forta i sana.
 • Permeten un correcte desenvolupament de l’os mandibular i maxil·lar.
 • Ajuda a prevenir problemes com l’erupció tardana de les dents, fragilitat dental, sensibilitat i fins i tot periodontitis.

Com sabem si tenim falta de calci en les dents? Símptomes

Es coneix com a hipocalcèmia al trastorn per deficiència de calci i és més comú en dones, sobretot en l’etapa premenopàusica, encara que també afecta a altres adults majors i s’accentua a mesura que envellim. No obstant això, també existeix un percentatge considerable de població jove que sofreix les conseqüències de la hipocalcèmia.

Els símptomes de la deficiència de calci són variats, per la qual cosa es pot comprovar amb una anàlisi de sang, encara que és cert que existeixen alguns factors que poden donar-nos pistes que tenim falta de calci en les dents:

 • Major propensió a l’aparició de càries.
 • Sensibilitat en les dents.
 • Esmalt dental afeblit.
 • Sensació d’endormiscament al voltant de la boca.
 • Dificultats amb la deglució.

 

Altres símptomes característics de la hipocalcèmia que no estan renyits amb les condicions de salut de la boca són dolors d’esquena i extremitats, entumiment en mans i peus, ungles trencadisses i falta d’ànim.

Consells per a millorar el nivell de calci en les dents

Els experts recomanen una ingesta diària d’uns 800 mil·ligrams de calci, encara que aquesta ingesta augmenta als 1.600 grams (és a dir, el doble) durant l’embaràs, la lactància, la infància i l’adolescència.

Per a aquesta ingesta es recomana afegir a la dieta aliments clau en els quals el calci estigui molt present, com a formatges, lactis o alguna fruita seca, entre altres. I cal ressaltar que el calci també és present en la saliva, per la qual cosa cal acompanyar aquesta dieta balancejada amb una correcta higiene bucodental.

Altres consells per a evitar la deficiència de calci són reduir el consum de farines i sucres refinats, ja que alenteixen la metabolización del calci; disminuir el consum de sal i proteïna d’origen animal; incrementar el consum de fruites, verdures i llavors riques en fòsfor i magnesi; i prendre’ns el nostre temps per a mastegar bé.

¿Vols més informació?

Si tens algún dubte sobre qualsevol tractament dental, escríu-nos i ens possarem en contacte amb tú com abans millor. 

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

  Demana cita amb nosaltres

  Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

  Tractament: