Has sentit parlar de la cola dental? Es tracta d’un producte molt comú que els dentistes recomanen a aquelles persones que utilitzen una pròtesi dental o dentadura, per a assegurar la seva fixació.

Però és aquest el seu únic ús o hi ha uns altres? Com s’utilitza la cola dental? És obligatori o només recomanable? En aquest post esbrinaràs tot el que necessites saber sobre la cola dental i com s’usa.

Usos de la cola per a dentadura postissa

La cola dental s’utilitza principalment per a assegurar la fixació de la dentadura postissa en la boca del pacient, per la qual cosa és molt habitual que el recomanin per a pròtesis amovibles de resina, ja siguin totals o parcials.

Això sí, la cola dental ha d’utilitzar-se una vegada al dia i estar en contacte amb la geniva durant 12 hores. Si s’usa bé, aquest temps serà més que suficient per a garantir la subjecció de la pròtesi.

És important assenyalar que no sempre s’ha d’utilitzar la cola dental. Només cal utilitzar-ho en les pròtesis dentals per a garantir una bona subjecció. Aquests són alguns casos en els quals la cola dental NO ha d’utilitzar-se:

usos del pegamento para dentadura postiza
E

Fractures de dents

E

Fixar una dent fluixa.

E

Caiguda d’una funda

E

Trencament de pròtesi

Per a solucionar aquests problemes, visita al teu dentista perquè et recomani el tractament adequat.

Com s’aplica la cola per a dentadures postisses?

Aquest és el procés habitual per a aplicar la cola dental:

E

Neteja molt bé la pròtesi amb un raspall específic, aigua i sabó neutre i asseca-la amb cura abans d’aplicar la cola dental.

E

Col·loca’t la pròtesi dental al matí aplicant la cola dental. Recorda que no és recomanable portar la pròtesi de nit ni dormir amb ella.

E

Aplica la cola tirant tan sols tres gotes de la grandària d’un pèsol en les parts central i laterals de la pròtesi. No tiris massa cola perquè no sobresurti.

E

Pressiona la pròtesi lleugerament fins a notar que està bé subjecta.

Quan hagis de retirar la pròtesi, neteja-la de nou abans de guardar-la en la seva funda per a evitar l’acumulació de bacteris.

Consells per triar el millor adhesiu dental

Existeix una gran varietat de coles dentals per a fixar les pròtesis, però algunes marques sobresurten per sobre de les altres. Aquestes són Corega, que destaca per fabricar una cola efectiva, durador i sense sabor; Kukident, que utilitza una cola dental de gran fixació; i Algasiv, que confecciona coixinets adhesius per a dentadures postisses, impedint així que es filtrin restes de menjar en la pròtesi.

Si vols saber més sobre la cola dental o necessites una marca que s’adapti a les teves necessitats, recorda que pots consultar amb l’equip de professionals de Sanz Clínica Dental perquè valori el teu cas i t’assessori amb l’adhesiu que millor s’adapti a tu.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: