L’odontologia actual té a la seva disposició una tecnologia tan avançada que permet fer coses que anys enrere haguessin semblat ciència-ficció.

No sols parlem de certs avanços relacionats amb el diagnòstic en odontologia, com per exemple la radiologia 3D, sinó que, a nivell de tractament i rehabilitacions dentals, els avanços tecnològics permeten realitzar tractaments d’extrema precisió en tot just unes hores i sense grans molèsties per als pacients.

Així, un dels apartats que més han evolucionat en els tractaments odontològics és el relacionat amb la rehabilitació protètica, concretament, en l’elaboració de models dentals i restauracions protètiques gràcies a la tecnologia CAD-CAM (de l’anglès Computer-*Aided Design i Computer-*Aided Manufacturing), és a dir, disseny i elaboració protètica guiada per ordinador. En aquest sentit, la tecnologia CAD-CAM ha significat un al·licient en el desenvolupament de nous materials per a l’elaboració de restauracions protètiques de qualitat. Un d’aquests innovadors materials és la ceràmica híbrida ENAMIC® de la marca VITA.

Carilles de ceràmica híbrida
Carilles de ceràmica híbrida

Què és la ceràmica híbrida VITA ENAMIC®?

La ceràmica VITA ENAMIC és la primera ceràmica híbrida dental, composta en un 86% de ceràmica i un 14% de polímers (resines orgàniques).

Així, les dues matrius, la ceràmica i la de polímers, s’entremesclen per a construir un material amb les bondats estètiques de la ceràmica i els aspectes mecànics positius dels composites.

El resultat és una restauració dental que simula a la perfecció la dent natural i adquireix, gràcies a la seva elasticitat, una capacitat de càrrega a la masticació superior a la ceràmica pura.

A més, gràcies al seu rang cromàtic i a les seves característiques enfront de la llum, l’aspecte d’aquest material és tremendament semblança a la dent natural, permetent fins i tot restauracions mínimament invasives pel fet que pot arribar a elaborar-se amb 0,2 mm de gruix.

Carilles de ceràmica híbrida

Per a quins casos podem utilitzar la ceràmica híbrida VITA ENAMIC®?

Principalment per a peces dentals posteriors, a causa de les seves capacitats d’absorció de forces i la seva elasticitat, la qual cosa fa que puguem fer una corona o una incrustació (només es restaura part de la dent danyada) amb mínim gruix i sense haver de preparar tant la peça dental.

La resistència que mostra aquest material en peces dentals sotmeses a grans forces de masticació és la més semblant a la qual mostra el zirconi, que representaria en aquest camp el material més resistent utilitzat en pròtesi dental.

Carilles de ceràmica híbrida

Font: Universidad de Genova; Departamento de protesis dental fija e implantosoportada, Dra. Maria Menini et al., Genova (Italia).

No obstant això, aquest material és també perfecte per a fer corones i carilles anteriors mínimament invasives amb un resultat molt natural. Les seves qualitats mecàniques, a més, fan que les carilles de VITA resisteixin millor aquelles mossegades compromeses i que amb altres materials més vitreos (feldaspáticas, disilicatos, etc.) poden fracturar-se tant per la mossegada com per petits cops.

Carilles de ceràmica híbrida

Carilles elaborades amb VITA ENAMIC® dels dos incisius centrals

Quins avantatges tenen les de ceràmica híbrida VITA ENAMIC®?

E

Necessiten menys temps d’elaboració i processament que altres materials

E

Preu més econòmic que les carilles íntegrament ceràmiques

E

En comoditat i rapidesa, les carilles de ceràmica híbrida no tenen rival, ja que és un material que no necessita processat una vegada que s’han elaborat amb el nostre sistema CEREC®

E

Tractament indolor per al pacient

E

En moltes ocasions es col·loquen sense necessitat de tallat de les dents, pel fet que poden elaborar-se amb gruixos mínims (0,2mm)

Quant temps necessito perquè em realitzin un tractament de carilles de ceràmica híbrida VITA ENAMIC®?

Per norma general, en dues sessions pots tornar a casa amb un nou i esplèndid somriure. Això és el que succeeix en el 80% dels casos.

En la primera sessió tallem i escanegem la preparació dental, i en la segona col·loquem les noves restauracions. No obstant això, cada cas té les seves particularitats, per la qual cosa serà necessari un diagnòstic i un pla de tractament individualitzat per a saber el temps exacte.

A vegades, i sobretot quan parlem de moltes peces i/o quan és necessari tallar les dents abans de cementar les carilles, col·loquem les carilles a la tercera o quarta sessió, ja que preferim que el pacient no estigui molta estona a la butaca dental prioritzant el seu confort.

E

Exemple de temporització d’un tractament “tipus” de 20 carilles VITA ENAMIC (10 en arcada superior i 10 en inferior):

  • Dia 1: avaluació inicial amb o sense tallat de peces i escanejat (en funció del tallat es realitzaran provisionals. Aquest pas pot arribar a ocupar tres visites).
  • Dia 2 (48 hores després de l’escanejat): cementat definitiu de les carilles.

Quant duren les carilles de ceràmica híbrida VITA ENAMIC?

Novament cal insistir que depèn de l’ús que els donis. Si les cuides, fas les teves revisions quan toquen, portes una bona higiene i pots resistir-te a mossegar crostons com si tinguessis les dents de titani, potser tota la vida. En general, duren entre 10 a 20 anys, encara que, i no ens cansarem de dir-ho, sempre dependrà de l’ús i el manteniment.

Quant costen les carilles de ceràmica híbrida?

El preu de cada carilla de ceràmica híbrida VITA ENAMIC® és de 500€, amb les col·locació definitiva i amb la garantia de 5 anys de Sanz Clínica Dental, per la qual cosa és una opció més que atractiva per a restauracions integrals.

E

Exemple de restauració integral amb carilles de ceràmica híbrida VITA ENAMIC®:

  • 12 carilles (6 arcada superior i 6 arcada inferior):
  • Finançat a 48 mesos, 125€/mes

Vols tenir una boca de pel·lícula per poc més de 100€ al mes?

A Sanz Clínica Dental donem facilitats als nostres pacients perquè tinguin les dents amb les quals somien.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: