Poder mostrar una dentadura perfecta i blanca és quelcom que la nostra societat està potenciant cada vegada més. De fet, a mesura que s’acosta el bon temps i les celebracions estiuenques, noces, festes populars, vacances i altres situacions socials d’interacció, els emblanquiments comencen a demandar-se a les clíniques dentals. És el tractament estrella de l’estiu, i cada vegada més persones recorren a mètodes no tan amigables per a la nostra salut bucodental com els que el teu dentista de confiança pugui realitzar.

Durant els últims temps, i gràcies a la generalitzada desinformació que comporta la consulta indiscriminada al Dr. Google, han proliferat tractaments casolans d’emblanquiment dental que, units a l’obsessió per l’estètica perfecta i els somriures blancs -“blancorexia”-, han provocat una situació d’evident perill per a la salut bucodental: blanquejadors miraculosos i barats, remeis casolans al·lucinants i altres tècniques blanquejadores capaces de funcionar, curiosament, millor que l’individualitzat i científic mètode de l’odontòleg especialitzat.

En què consisteix un blanquejament dental?

El blanquejament dental no és un tint per a les ungles ni una sessió de metxes.

L’emblanquiment dental és un tractament dental pur i dur que pot afectar la nostra salut si es realitza incorrectament o si els materials no són els adequats per al cas en qüestió. És cert que no comporta les habituals intrusions dels tractaments dentals clàssics, però no deixa de ser una actuació que pot afectar seriosament la salut de les dents.

És per això que els emblanquiments dentals són realitzats per odontòlegs especialitzats, ja que malgrat ser un tractament senzill, còmode i àgil, no deixa de ser un tractament que pot afectar tant l’esmalt de les dents com a la dentina i que, en casos extrems, pot danyar la cambra pulpar.

Tot sobre el blanquejament dental

Per a esclarir les qüestions més rellevants sobre els blanquejaments, vegem quins són els dubtes més habituals i si són certes o no les informacions que circulen per la xarxa.

Mentides sobre els blanquejaments dentals

E

Tots els blanquejadors són igual d'eficaços

Els principals productes blanquejadors es basen en el peròxid d’hidrogen en concentracions superiors al 35% (emblanquiment en clínica professional) i el peròxid de carbamida en concentracions del 16% (autoblanquejament).

L’ús de productes amb concentracions superiors i el seu ús continuat sense control pot provocar danys irreversibles tant en l’esmalt i la dentina com en les mucoses de la boca, genives i fins i tot en les arrels de les dents.

E

L'emblanquiment dental consisteix a “blanquejar” les dents

El que realment succeeix durant l’emblanquiment dental és que s’aconsegueix aclarir uns tons el color de les dents, retornant-los al seu aspecte original.

És a dir, s’aconsegueix retornar a les dents el color natural, per la qual cosa no podem aconseguir el mateix color en tots els casos.

E

Les dents són blanques per naturalesa

Cap dent és blanca, ni tan sols al erupcionar en edats primerenques i sense les conseqüències dels nostres hàbits.

E

Les pastes blanquejadores són eficaces

Moltes de les pastes comercialitzades com a blanquejadores contenen tan pocs agents blanquejants (2-3%) que no poden arribar a blanquejar o només blanquegen durant un temps ridícul.

A més, algunes pastes poden arribar a ser nocives i produir sensibilitat. Penseu que una cosa elaborada per a impregnar tant dents com genives (i que fins i tot es pot arribar a empassar) no pot ser realment blanquejant.

E

Existeix un mateix to per a totes les persones

Cada persona té la seva tonalitat particular, i igual que el color de les genives o el dels llavis, tot té el seu origen en la genètica, encara que posteriorment s’incorpori l’ambient.

És més, poc sentit té que, mentre totes les nostres característiques físiques siguin úniques, el color de les dents sigui un tret idèntic en totes les persones.

E

Totes les persones poden sotmetre's a un emblanquiment

En molts casos les dents no poden suportar l’emblanquiment degut a lesions en l’esmalt i en la dentina i a molestes sensibilitats. En aquests casos, l’única manera d’aconseguir un somriure més blanc és mitjançant carilles dentals.

Què comporta un emblanquiment dental?

E

Els emblanquiments dentals han d'estar controlats per un especialista

L’emblanquiment dental exigeix els coneixements d’un especialista en odontologia estètica, ja que serà necessari realitzar un estudi personalitzat de les dents per a saber si l’emblanquiment dental és possible i els motius pels quals el color de les dents s’ha enfosquit.

D’aquesta manera, sabrem quants tons podrem baixar i si la salut de les dents es veurà compromesa.

E

No hi ha dos emblanquiments iguals

Cada persona tindrà el seu emblanquiment idoni posat que les característiques de les dents de cada persona són úniques.

La porositat de les dents, el color natural, l’anatomia de les genives, l’alineació dental o la presència de certes tincions fan que cada cas sigui únic i que exigeixi d’un tractament, al seu torn, únic.

E

Hi ha hàbits que taquen les dents

Aquesta és la veritat, evidentment. Tots sabem que el tabac és un dels grans enemics de la nostra salut, encara que en el cas de les dents això és encara més evident. El tabac ennegreix les dents i els mata a poc a poc.

E

Hi ha aliments molt negatius per al color de les dents

Veritat. Certes begudes i aliments tenyeixen les dents de manera important, com per exemple el cafè, el vi (sobretot el negre), els refrescos amb base de sucre, les begudes carbonatades, energètiques, fruites i verdures amb alta pigmentació, la soia, el vinagre balsàmic, el quètxup, etc.

E

La higiene bucodental és molt important

Sembla obvi, però moltes persones porten una pèssima higiene i pretenen compensar-ho realitzant-se un emblanquiment anual: això és inútil. L’ideal és portar una adequada higiene que mantingui les peces dentals en perfecte estat tant estètic com funcional.

Ja saps, si tens intenció de blanquejar-te les dents, procura acudir a un professional, perquè l’emblanquiment no deixa de ser un tractament odontològic. La teva salut bucodental està en joc!

Vols tenir unes dents de cinema?

A Sanz Clínica Dental donem facilitats als nostres pacients perquè tinguin les dents amb les quals somien.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: