logo Sanz Clínica Dental

Les dents de llet tendeixen a caure’s sols amb el pas del temps per deixar pasa les dents definitives que formen la dentadura adulta. No obstant això, a vegades les dents de llet poden causar complicacions i han d’extreure’s pel bé del nen.

Afortunadament, l’extracció de les dents de llet no sol ser un procés complicat, ja que els avantatges de la reabsorció de les arrels i l’elasticitat de l’os jove faciliten aquesta petita operació. Vegem en quins casos en necessari recórrer a ella.

Quan s’ha d’extreure una dent de llet?

Si cal extreure una dent de llet, en alguns casos serà necessari col·locar un mantenidor d’espai per a una correcta erupció de la dent definitiva. D’altra banda, les indicacions per a una correcta extracció de les dents de llet són pràcticament idèntiques a la de les dents definitives:

E

Si les dents de llet estan obstruides fins al punt que és impossible restaurar-los.

E

Si aquesta destrucció aconsegueix la bifurcació o si no es pot establir un marge gingival dur i segur.

E

Si s’ha produït una infecció en l’àrea periapical o interradicular i no es pot eliminar amb altres tractaments.

E

Si hi ha abscés dentoalveolar agut amb presència de cel·lulitis.

E

Si les dents de llet interfereixen en l’erupció normal de les dents definitives. Això es pot confirmar mitjançant una radiografia..

E

Si hi ha persistència d’arrels de dents temporals provoca desviacions del permanent, maloclusió i càries dental.

E

Si es dona el cas de dents incloses.

E

Si les dents de llet estan en relació o són adjacents amb un procés quístic o tumoral benigne.

Debes ir al odontologo para quitar un diente de leche

Factors a tenir en compte abans de l’extracció dental

En l’extracció de les dents de llet cal tenir en compte diferents factors, com l’oclusió, el desenvolupament dels maxil·lars, la grandària de les dents, la quantitat d’arrel, l’estat de la reabsorció radicular de les dents afectades, el grau de desenvolupament de la dent successora definitiva i de les dents adjacents i presència o absència d’infecció.

Tenint això en compte, quan una dent de llet és afectat per una càries gran, l’odontòleg pot optar per realitzar un empastament; si el mal en la dent és sever, el dentista optarà per realitzar una pulpotomia, que consisteix a eliminar part del nervi afectat. Quan la càries ha provocat una lesió gran en la dent de llet, l’odontòleg pot recomanar la col·locació d’una corona per a mantenir l’espai ocupat i evitar que altres dents l’envaeixin.

També cal considerar quin ús li dona el nen a la dent de llet afectat. Així, una càries en una dent que està a punt de caure’s no necessitaria ser tractada amb la mateixa urgència que una càries en una dent que encara ha de fer la seva funció durant un temps considerable.

Debes ir al odontologo para quitar un diente de leche

És necessari que l’extracció d’una dent de llet la faci un dentista?

La resposta senzilla és que depèn. La majoria de les vegades les dents permanents que succeiran a la dent temporal reabsorbeixen l’arrel d’aquest últim durant la seva formació fent que es “afluixi” dins de l’alvèol dentari.

Si tens algun dubte sobre quan has d’extreure o no la dent de llet del teu fill, consulta als dentistes de Sanz Clínica Dental. Farem una valoració de l’estat d’erupció de les dents definitives i t’aconsellarem sobre el millor tractament a seguir en el cas particular del teu fill.

Vols més informació?

Si tens algun dubte sobre qualsevol tractament dental escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: