logo Sanz Clínica Dental

Els brackets corregeixen diversos problemes dentals, com la maloclusió, les dents tortes o les dents apinyades. I com és un tractament que es duu a terme durant mesos o fins i tot anys, les dents es mouen lentament a la seva posició correcta. Per això, i perquè el tractament continuï progressant, s’ha de realitzar un ajust dels brackets de manera regular.

Les cites regulars per a ajustar els brackets són molt importants perquè el tractament proporcioni els resultats desitjats. T’expliquem el motiu a continuació i tot el que necessites saber sobre l’ajust dels brackets.

Ajuste de brackets como es

En què consisteix l’ajust dels brackets?

Quan s’emporten brackets és important visitar al dentista cada poques setmanes per a realitzar els ajustos necessaris que permetin que el tractament avanci correctament. Durant aquestes cites, el ortodoncista verifica les dents i la quantitat de pressió que els brackets exerceixen sobre ells.

A mesura que les dents es mouen i la tensió disminueix, els frens dels brackets perden efectivitat. Per això, en cada visita, el ortodoncista estreny els filferros, ressorts i/o bandes elàstiques per a augmentar la tensió i permetre que el tractament segueixi endavant.

L’ajust dels brackets es fa per a garantir que les dents es mouen de manera efectiva ja que, a mesura que es recol·loquen, els filferros que uneixen els brackets perden pressió. Així, amb l’ajust de brackets s’aconsegueix que no es deixi d’aplicar una pressió suficient per a moure les dents en la direcció correcta.

Ajuste de brackets como es

Cada quant temps s’ajusten els brackets

Els brackets han d’ajustar-se cada quatre a deu setmanes, depenent de l’etapa de tractament en la qual es trobi el pacient,.

És doloròs ajustar els brackets?

L’ajust dels brackets pot originar dolor i molèsties durant els primers dies. No obstant això, no hauria de ser una molèstia tan severa com la que se sent quan es col·loquen els brackets per primera vegada. Al cap d’uns dies, la molèstia i el dolor desapareixeran gradualment.

Remeïs per a suavitzar el dolor en estrènyer els brackets

Si el dolor o la molèstia produeix molta incomoditat, la presa d’un analgèsic hauria de ser suficient per a controlar el dolor. També es pot recórrer a aliments tous per a pal·liar la incomoditat durant els menjars i aplicar gel en la part exterior de la mandíbula i en la part inferior de les galtes per a disminuir una possible inflamació i alleujar les molèsties.

Beure aigua gelada també pot ajudar a adormir les genives adolorides i reduir la inflamació. En el rar cas que el dolor no millori després d’uns dies, és important acudir al dentista per a corroborar que el tractament avança correctament.

¿Vols més informació?

Si tens algún dubte sobre qualsevol tractament dental, escríu-nos i ens possarem en contacte amb tú com abans millor. 

¿Te ha parecido este, un artículo 5 estrellas? Déjanos tu valoración:

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Formulario Lateral CAT
close slider

    Demana cita amb nosaltres

    Apostem per la qualitat i comptem amb les darreres tecnologies en odontologia.

    Tractament: